Aarhus-København: Her er toget oftest forsinket

Aarhus-København er den strækning, hvor DSB-toget oftest er forsinket

Foto: Colourbox

Toget til Aarhus er forsinket, har det lydt igen og igen i højttalerne på togstationerne her i år.

Faktisk er Aarhus-København den af alle DSBs strækninger, som har været mest ramt af forsinkelser. Tal fra DSB viser, at i årets første fem måneder kørte kun 68 procent af togene til tiden på strækningen.

Når man kigger på landsplan, har 74,3 procent af DSBs regional- og fjerntog kørt til tiden i samme periode. Det er et fald i forhold til 2015, hvor andelen lå på 78,5 procent.

De mange forsinkelser koster DSB kassen.

Selskabet har i 2016 betalt fem gange så mange penge i erstatning til sine kunder som sidste år. Dermed er beløbet nu oppe på over 20 millioner kroner.

Læs også Graffitimalere taget på fersk gerning ved togvogne

Pendlertalsmand Michael Randropp er ikke imponeret.

Han frygter, at DSB vil sænke målet om, at 81,8 procent af togene skal være fremme med mindre end tre minutters forsinkelse.

- Det er netop den procent, der afgør, om man er fremme eller tilbage til det tidspunkt, man er blevet stillet i udsigt, siger han.

Samme advarsel kommer fra Forbrugerrådet Tænks Passagerpulsen. Det vil udhule produktet for pendlerne, mener forbrugerorganisationen.

Den understreger også, at pendlere er afhængige af, at togene holder køreplanen, hvis deres hverdag skal hænge samme.

En af årsagerne til forsinkelserne er, at togene oftere skal til reparation. DSB afsætter nu 100 millioner kroner til at ansætte flere mekanikere.