- Aarhus har sovet i timen

Økonomisk selvmål ikke at være en del af Giro d'Italia

03:14

1 af 2

Det er et økonomisk selvmål, at Aarhus ikke er en del af Giro d'Italia, når det stjernespækkede cykelløb mandag kører igennem Østjylland.

Det mener branding-ekspert Ulrik Juul, der er kreativ direktør og partner i reklamebureauet Zupa Recommended.

Giro d'Italia-festen er nu allerede i fuld gang i Herning, hvor de to første etaper køres i weekenden. Mandag kommer cykelrytterne blandt andet igennem Odder og Horsens under løbets tredje etape.

Aarhus har derimod valgt at sige nej tak til den største sportsbegivenhed nogensinde på dansk grund.

- Aarhus har sovet i timen. Nogle gange skal man ikke bare ligge på baghjul, men op foran for at trække. Det synes jeg, de gør ude på Heden (i Herning, red.). De tænker ud af boksen og kommer ud på landevejene og gør det til en verdensbegivenhed. Det synes jeg er stort, siger Ulrik Juul til TV 2 | ØSTJYLLAND.

350 mio. tv-seere
Det forventes, at omkring 120.000 mennesker besøger Herning i løbet af weekenden. Derudover er der cirka 350 mio. tv-seere.

Herning Kommune har betalt i alt 11 mio. kr. for at være vært for to etaper.

- Det er en investering i vores branding-stretegi. Vi vil gerne markedsføre Herning som et sted, hvor det sker mange ting, siger borgmester i Herning Kommune Lars Krarup (V) til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Borgmester i Aarhus Kommune Jacob Bundsgaard (S), tidligere borgmester Nicolai Wammen (S) og kulturrådmand Marc Perera Christensen (K) har alle afvist at fortælle om deres overvejelser i forhold til, hvorfor Aarhus Kommune ikke investerede i at få Giro d'Italia til byen.

Se et tv-indslag om sagen øverst på denne side.