Århus Håndbolds keeper stadig sygemeldt

Emil Nielsen missede sæsonafslutningen på grund af meningitis, og sygdommen har ramt ham hårdere end forventet

Foto: Kim Haugaard - Scanpix

Foto: Kim Haugaard - Scanpix

Foto: Kim Haugaard - Scanpix

1 af 3

Århus Håndbolds talentfulde målmand Emil Nielsen bliver desværre ikke klar til sæsonstart. Han missede det afgørende slutspil i foråret, da han fik konstateret en mild form for meningitis. Man troede dengang, at han ville være tilbage efter en-tre måneder, men det har desværre vist sig ikke at være nok.

Onsdag var keeperen til undersøgelse på infektionsmedicinsk afdeling på Skejby Sygehus, og her lød meldingen på genoptræning og en pause på mindst tre måneder.

- Det er aldrig til at sige, hvornår han er klar igen. Han vil blive fulgt på neurologisk center, hvor man forventer, at genoptræningen vil vare tre måneder. Efter de tre måneder vil man tage stilling til, hvor langt han er, og hvornår han kan begynde at spille håndbold igen, fortæller Århus Håndbolds mangeårige læge, Niels Mørk, i en pressemeddelelse.

Læs også Målmand har meningitis - direktøren tager hans plads

Selve infektionen er væk, men som følge af sygdommen har Emil fået forringet syns-, koordinations-og koncentrationsevne.

- Vi er meget kede af det på Emils vegne, og vi og vores sundhedsteam hjælper ham, så godt vi kan igennem forløbet. Det er klart, at situationen giver nogle udfordringer på holdet, som vi forventer at løse hurtigst muligt. Heldigvis står holdet rigtig godt i år, men vi skal selvfølgelig også have en holdbar løsning på målmandsposten, siger direktør i Århus Håndbold, Jan Nielsen.  

Indtil videre er der lavet en aftale med Niels Guldborg, der senest stod en god træningskamp mod HC Midtjylland. Niels Guldborg har tidligere været målmand hos AGF, Skanderborg og Skive.