Århus Håndbold kan ikke nå slutspillet efter nederlag

Mors-Thy er sikker på at ende blandt de otte bedste. Samtidig står det klart, at Aalborg vinder grundspillet

Arkivfoto. Foto: Ole Nielsen - Scanpix

Mors-Thy er for første gang i fire år klar til slutspillet om det danske mesterskab i herrehåndbold efter en 25-21-sejr over Århus Håndbold onsdag aften.

Til gengæld er porten til slutspillet nu endegyldigt klappet i for aarhusianerne, der med 21 point for 25 kampe er uden chance for at komme med blandt de hold, som skal spille om medaljer i de kommende uger. 

Læs også Tættere på nyt stadion: Byråd går videre med forslag

Morsingboerne var under pres, fordi holdet inden det vitale opgør havde tabt tre kampe på stribe og var ved at sætte en tilsyneladende sikker plads i slutspillet over styr.

Men cheftræner Jan Paulsens tropper kom forrygende fra start, og der var ikke spillet meget mere end et kvarter, da kampen syntes afgjort. 

Læs også Randers-boss efter fyring: En anden konstellation havde måske virket

På det tidspunkt havde Mors-Thy bragt sig foran med de knusende cifre 12-3, og der var taktfaste klapsalver i Thy-Hallerne, da hjemmeholdet kunne holde det store forspring til pausen, hvor stillingen var 15-6.

Selv om Århus fik en smule bedre fat efter pausen, havde den elendige indledning ødelagt for meget. Efter andenpladsen i sidste års grundspil slutter aarhusianerne uden for de otte bedste i denne sæson.

I toppen af 888 Ligaen vandt Skjern lokalopgøret med TTH Holstebro med 27-22.

Det betyder, at Aalborg Håndbold er sikker på at vinde grundspillet uanset resultatet af holdets sidste to kampe.