Aarhus Gymnastik- og Motorikhal får motoriknet

Aarhus Gymnastik- og Motorikhal i Risskov får som de første i landet et motoriknet

1 af 2

Brugere af Aarhus Gymnastik- og Motorikhal kan se frem til en eksklusiv oplevelse, når de som de første i landet kan boltre sig i hallens nye motoriknet til efteråret.

Det er nemlig første gang nogensinde, at der etableres et motoriknet af den art i en hal i Danmark, og det giver en helt ny dimension til de mange varierede muligheder for aktiviteter i hallen.

Disse foreninger har fået tilskud fra anlægspuljen i Aarhus

Aarhus Gymnastik- og Motorikhal har siden 2014 samarbejdet med Lokale og Anlægsfonden og arkitekterne fra C.F. Møller om at udvikle et net, der kan være med til at udvikle børn og unges motoriske færdigheder. Motoriknettet bliver en legeplads, hvor der kan klatres, kravles, gynges og hoppes på nye og ukendte måder, der stimulerer sanserne og udvikler de motoriske evner på noget nær den sjovest tænkelige måde.

Motoriknettet bliver hævet over gulvet og spændt ud over det 160 kvadratmeter indskudte dæk i den sydlige del af Aarhus Gymnastik- og Motorikhal.

Klatrepark er klar til åbning

Lene Christiansen er daglig leder i Aarhus Gymnastik- og Motorikhal, og hun håber på, at motoriknettet er klar til brug til efteråret.

- Vi har en forventning om, at vi henover sommeren får det installeret, så det bedste bud på hvornår vi kan begynde at bruge det vil være september 2016. Mange ting skal gå op, og vi har blandt andet en lille økonomisk udfordring, for vores egenfinansiering er blevet højere end forventet, og derfor har vi igangsat forskellige ting som blandt andet fondsansøgninger, siger Lene Christiansen til tv2oj.dk.

Hun har store forventninger til motoriknettet.

- Nettet bliver etableret et sted, hvor hallen ikke har været så meget i spil, så vi vil opleve mere aktivitet i det område. Det er et spændende tiltag, som sætter endnu mere fokus på børns motorik, og det bliver en god blanding af noget vildt, svært og sjovt, fortæller Lene Christiansen.

Motoriknettet koster 1,750.000 kroner

Aarhus Kommune har bevilget 475.000 kroner, og Aarhus Gymnastik- og Motorikhal finansierer selv 592.000 kroner. Aarhus Idrætsfond støtter med 100.000 kroner, og Lokale og Anlægsfonden støtter med 583.000 kroner.