Aarhus fortsætter som hovedstad i 2018

Aarhus er netop blevet kåret som Europæisk Frivillighovedstad i 2018

Det er formentlig gået op for de fleste, at Aarhus kan kalde sig Europæisk Kulturhovedstad i 2017.

Titlen som hovedstad fortsætter dog året efter, da Aarhus netop er løbet med titlen som Europæisk Frivillighovedstad 2018.

Læs også Frivillige spreder juleglæde blandt socialt udsatte

Dermed kan de tusindvis af frivillige foreninger og aarhusianere, der lægger mange timers arbejde i at hjælpe andre se frem til ekstra opmærksomhed.

- Vi er utrolig stolte af at blive ny frivillighovedstad efter at byer som Barcelona og London har haft titlen. Det er et kæmpestort skulderklap til de frivillige i Aarhus. Hver dag er borgere frivilligt med til at skabe større fællesskab i byen. Som frivillighovedstad vil vi fejre de frivillige og øge indsatsen for mere medborgerskab i Aarhus. Titlen er med til at hæve barren for, hvad vi kan skabe sammen, siger Anne Nygaard (R), viceborgmester i Aarhus Kommune i en pressemeddelelse.

Læs også Staten giver 3,9 millioner kroner i støtte til julehjælp

I udnævnelsen af Aarhus som Europæisk Frivillighovedstad 2018, har dommerpanelet lagt særlig vægt på Aarhus robuste tilgang til, hvordan byen kobler frivilligpolitikker til politikker og strategier for arbejdsløshed og sundhed og social inklusion. Samtidig har kommunens indsats for deltagelse i medborgerskab fået godt fat i byen.