Aarhus får ny messe for kryb, øgler og nuttede pindsvin

Til marts bliver der afholdt reptilmesse i Aarhus, hvor der bliver solgt alverdens kryb og kravl. Arrangørerne håber, at hr. og fru Danmark dukker op

Foto: Sydsjællands Reptilmesse

1 af 3

Fugleedderkopper, slanger, øgler og andre dyr, som de fleste gerne vil have på afstand, kommer til Aarhus til foråret.

Det er Sydsjællands Reptilmesse, der på grund af efterspørgsel har besluttet at åbne en messe i Aarhus.

Folk falder i svime over det afrikanske dværgpindsvin, siger arrangøren.

- Vi vil gerne invitere en forfærdelig masse mennesker til at komme - både nogle, der allerede har det her som en hobby, men også hr. og fru Danmark, der ikke kan lide de her kryb og kravl, siger arrangør Tim Majker.

Man skal dog ikke frygte at få stukket en slange i hovedet. Dyrene bliver kun fremvist, hvis ejeren og gæsterne har lyst til det.

Bedre end zoo

Ved deres sidste messe i Næsted dukkede 3500 gæster op for at se og købe dyr og tilbehør, og ifølge arrangøren får man mere ud af at se reptilerne på messen end i zoologisk have.

Her har man mulighed for at se dyrene tættere på end i zoologisk have, og man kan få en masse at vide af ejerne, som man ikke kan læse på en montre i zoo.

Tim Majker, arrangør, Aarhus Reptilmesse

- Her har man mulighed for at se dyrene tættere på end i zoologisk have, og man kan få en masse at vide af ejerne, som man ikke kan læse på en montre i zoo, siger Tim Majker.

Der plejer at være alverdens slags slanger, edderkopper, skorpioner og vandrende pinde på deres messer, og så er afrikanske dværgpindsvin også meget populære.

Foto: Sydsjællands Reptilmesse.

- Der er rigtig mange, som holder pindsvin i privaten. De er et stort trækplaster. Folk falder helt i svime over dem, siger Tim Majker.

Skal folk i området holde vinduer lukket i den periode af frygt for øgler og edderkopper, der stikker af?

- Nej, mange af de her dyr kan slet ikke overleve i den danske natur, så det skal man absolut ikke frygte, siger Tim Majker.

Overskuddet fra messen går til velgørende projekter inden for naturbevarelse.