- Aarhus er en fantastisk badmintonby

Formanden for Badminton Danmark er begejstret over, at landets næststørste by har sikret sig værtskabet for DM i badminton de kommende år

04:41

1 af 2

I fire dage har Ceres Arena i Aarhus været fyldt med børn såvel som voksne bevæbnet med ketchere og fjerbolde.

For første gang i 16 år er Aarhus igen kommet på banen og blevet vært for danmarksmesterskaberne i badminton. Ikke bare i år, men også de næste to år.

Det er Badminton Danmark som har indgået aftalen med de tre lokale klubber Viby Badmintonklub, Aarhus Badmintonklub og Højbjerg Badminton Klub og Aarhus Kommune.

Kom og mød stjernerne og prøv sporten af

Visionen er, at store arrangementer som DM kan være med til at placere byen endnu stærkere på det danske "badminton-kort" og på den måde skabe opmærksomhed omkring sporten.

- Fantastisk by

For hvis man spørger formanden for Badminton Danmark er der i hvert fald ingen tvivl om potentialet:

- Aarhus er en fantastisk badmintonby, hvis vi prøver at kigge tilbage på, hvad der er produceret af spillere dels fra barnsben og som er kommet til ved, at vi har et elitecenter i byen, siger formand René Toft, som blev glad, da klubberne henvendte sig med tilbuddet om at være medarrangører.

Omkring 600-700 publikummer har hver dag været til stede i hallen for at overvære kampene og 150 frivillige fra klubberne har hjulpet til. Søndag var der finaledag.

Også Michael Locht, som er formand for Højbjerg Badminton Klub, er godt tilfreds med DM-arrangementet. Han håber, at den øgede opmærksomhed kan sætte skub i talentudviklingen på tværs af klubberne:

- Så håber vi da også på, at nogle af vores egne talenter kan komme med de kommende år, siger Michael Locht.

Du kan høre mere om det potentiale, som både de lokale klubber og Badminton Danmark ser i Aarhus i videoen øverst i artiklen