Aarhus Charters navn misbrugt: Advarer mod sunfly.dk

Rejseselskabet Aarhus Charter har opdaget, at deres logo og rejser optræder i ulovlige konkurrencer på internetportalen sunfly.dk

Aarhus Charters navn og brand er blevet misbrugt af en internetportal, der udlover dyre rejser i fup-konkurrencer.

Det er flere af selskabets luksushoteller på Cypern, Tenerife og Maldiverne, der på portalen sunfly.dk udbydes via lodder i en konkurrence. Men Aarhus Charter har intet med konkurrencerne at gøre.

- Vi kender ikke denne portal, dens ejere eller hensigter og har ingen forudgående kontakt haft til dens ejermand. Derfor ærgrer det os, at vores flotte navn, der refereres til på portalen, samt vores logo med direkte henvisning til vores hjemmeside, misbruges til at snyde folk til at købe dyre luksusrejser, der normalvis koster op til kr. 27.000 pr. person ved blot at købe lodder på deres internetportal af den nette sum af kr. 5,-, siger Henrik G. Jensen, der er medejer af og bureauchef hos Aarhus Charter.

Det er fup

Aarhus Charter blev torsdag opmærksomme på svindlen, da flere kunder kontaktede dem uafhængigt af hinanden. De var nysgerrige efter at vide, om Aarhus Charter samarbejdede med sunfly.dk, inden de deltog i konkurrencerne på siden.

Læs også Canadisk rockstjerne kommer til Aarhus igen

Derudover så blev rejseselskabet også kontaktet af en freelancejournalist, der har internetsvindel som stofområde, og var faldet over internetportalen. 

- Nu forsøger vi at kommunikere dette ud, sådan folk ikke rammer i denne fælde, siger Henrik G. Jensen.

Aarhus Charter oplyser at internetportalen hos Erhvervsstyrelsen står opført til at markedsføre kosmetikprodukter. Rejseselskabet føler, at deres gode navn og seriøsitet er blevet misbrugt.

- Alle rejser på internetportalen er markedsført på ulovlig vis uden vores samtykke, og er en total krænkelse af vores ophavsrettigheder. Det er decideret misbrug af vores billeder, tekst, logo og ikke mindst vores gode navn, siger Henrik G. Jensen

Vil sætte en stopper for svindlen

Aarhus Charter har nu sat alle sejl til for at få fjernet alt, der har med firmaet at gøre på sunfly.dk. Det er til dels lykkedes. For søndag fjernede bagmændene Aarhus Charters logo og alle de steder, der stod Aarhus Charter på siden.

Men det er stadig Aarhus Charters billeder fra hotellerne, og det er samme ud- og hjemrejse tidspunkter, som Aarhus Charters rejser, som står anført på siden. 

Læs også Selskaber kæmper for at sende skuffede kunder på ferie

- Derudover er vi i kontakt med diverse styrelser samt vores advokater for omgående at få stoppet dette misbrug af vores brand og troværdighed, siger Henrik G. Jensen.

Aarhus Charter ærgrer sig over sagen.

- Det er ærgreligt for de godtroende folk, som deltager i disse svindelnumre og gerne vil billigt på ferie. De kommer ikke på ferie, i hvert fald ikke via den falske konkurrence. Realistisk set må vi nok forvente, at denne karat af fup og svindel på internettet, og især på de sociale medier, er en stigende tendens, siger Henrik G. Jensen. 

Sunfly.dk benægter, at der er tale om svindel. Læs forklaringen fra sunfly.dk