Aarhus-borgmester glæder sig over nye statslige arbejdspladser

Aarhus er blandt topscorerne i fordelingen af statslige arbejdspladser, og det glæder borgmester Jacob Bundsgaard (S)

02:44

Borgmester Jacob Bundsgaard (S) glæder sig over, at der flyttes 306 statslige arbejdspladser til Aarhus. Se et interview her.

Regeringen har onsdag præsenteret anden runde i udflytningen af statslige arbejdspladser.

I Østjylland topper Aarhus listen 306 nye stillingen, mens Randers er nummer to med 150.

I Aarhus placeres Innovationsfonden, den nye Patientklagestyrelse, Idrættens Analyseinstitut samt yderligere arbejdspladser i forbindelse med de nye hovedkvarterer for Toldstyrelsen og Skattestyrelsen. Samlet set 306 nye statslige arbejdspladser.

Læs også Sådan fordeles udflytningen af arbejdspladser i Østjylland

Og det er helt oplagt, mener Jacob Bundsgaard (S), borgmester i Aarhus Kommune

- Som en markant universitets- og vidensby og det største vækstcenter i Danmark udenfor hovedstaden er Aarhus et helt oplagt sted at placere statslige arbejdspladser. Med valget af Aarhus får Innovationsfonden, styrelserne og Idrættens Analyseinstitut et solidt grundlag for både at fastholde og tiltrække de nødvendige medarbejdere og kompetencer, siger borgmesteren i en pressemeddelelse.

Afdeling for patientklager udbygges

Patientklagestyrelsen vil blandt andet bestå af de dele af Styrelsen for Patientsikkerhed, der allerede eksisterer i dag på den gamle amtsgård i Aarhus, og derudover vil styrelsen bestå af 20 nye stillinger og de medarbejdere, svarende til 121 årsværk, der flyttes fra København.

HER ER ET OVERBLIK OVER DE BYER, HVOR FLEST ARBEJDSPLADSER RYKKER HEN

1) Odense: 465
2) Aarhus: 306
3) Roskilde: 364
4) Næstved: 189
5) Ringkøbing: 171
6) Aalborg: 156
7) Middelfart: 153
8) Randers: 150
9) Holstebro: 122
10) Stenlille 113

Kilde: Regeringen / Ritzau

Om udflytningen af styrelsen til Aarhus siger sundhedsminister Ellen Trane Nørby (V) i en pressemeddelelse:

- De statslige arbejdspladser skal komme hele landet til gavn. Det er hovedopgaven. Og når vi allerede har en velfungerende afdeling for patientklager i Aarhus, så giver det god mening, at udbygge denne afdeling ved at oprette en helt ny styrelse for patientklager i Aarhus.

Læs også Landdistrikter: Lad ikke Aarhus vinde udflytning

Ud over Patientklagestyrelsen tilføres der 111 nye arbejdspladser i forbindelse med de nye hovedkvarterer for Toldstyrelsen og selskabsdelen af Skattestyrelsen, begge under Skatteministeriet. Endelig samles Idrættens Analyseinstitut også i Aarhus.

- Vi glæder os til at kunne byde alle nye arbejdspladser og deres medarbejdere velkommen.  Som kommune vil vi gøre vores til, at alle hurtigt kan etablere sig og komme på plads, og vi står naturligvis til rådighed for både ledelse og medarbejdere i processen, så de kan få en god start i byen, siger Jacob Bundsgaard.

Her kan du se et overblik over fordelingen af statslige arbejdspladser i Region Midtjylland. Foto: Finansministeriet

Ud over Aarhus kan de østjyske byer Randers, Horsens, Hadsten og Silkeborg også se frem til nye arbejdspladser. Flest i Randers, hvor det nu er slået fast, at der i forbindelse med flytningen af dele af Gældsstyrelsen og Skattestyrelsen oprettes 150 stillinger.