Aarhus bliver igen kaserneby

Forsvaret er på jagt efter egnede lokaler

Foto: Colourbox

De har det i Skive og Aalborg, og nu ser det ud til, at Aarhus også igen kan blive hjemsted for en af Forsvarets kaserner.

Det skriver Berlingske i dag.

I april 2014 indgik Socialdemokraterne, Venstre, Radikale Venstre, SF, Dansk Folkeparti, Liberal Alliance og Det Konservative Folkeparti et forsvarsforlig, som blandt andet indebar en flytning af Forsvarets Sundhedstjeneste.

Det betyder, at sundhedstjenesten ikke længere skal have base i Roskilde, men derimod i Aarhus. Flytningen berør som udgangspunkt omkring 50 medarbejdere.

Hvad politikerne ikke tog hensyn til med deres beslutning om flytning er ifølge Berlingske, at yderligere 40 ansatte fra sundhedstjenesten også skal flytte med.

Derfor skal Forsvarets Ejendomsstyrelse nu på jagt efter formentlig helt nye lokaler i Aarhus, fordi der i stedet for en enkelt afdeling af Forsvaret snarere bliver tale om noget, der minder om en kaserne. Flytningen til Aarhus vil formentlig ske pr. 1. august, skriver avisen.

Forsvarets Sundhedstjeneste tager sig af uddannelse og rekruttering af sundhedspersonale, som skal hjælpe de danske soldater.