Aarhus! Alle skifter!

Problemer med IC4-tog betyder at rejsende nordpå skal skifte tog i Aarhus.

Hvis togrejsen går nordpå, skal man som togpassager fremover belave sig på at hive kufferter og gepäck ud af kupeen og skifte tog i Aarhus. Det skriver Ritzau:

Rejsende nordpå må se langt efter IC3-togene efter 11. december, hvis det står til DSB. Men i stedet for at kunne sætte sig ind i de skandaleramte IC4-tog, vil togselskabet tilbyde passagererne gamle regionaltog og samtidig bede dem skifte tog i Aarhus.

Men den beslutning bør DSB genoverveje kraftigt, mener både rød og blå blok i Folketinget. Trafikordfører Henriette Kjær (K) kalder det "dybt urimeligt" over for nordjyderne og frygter, at det vil koste DSB penge og passagerer.

- Jeg er bange for, at det vil føre til, at færre tager toget.

Hvis man skal skifte i Aarhus, have en tung kuffert ud og et barn i en klapvogn, så begynder togrejsen at blive rigtig besværlig. Så vil man hellere tage bilen eller bussen, siger hun.

DSB præsenterede mandag et katastroferegnskab med et kæmpe underskud, men Henriette Kjær afviser, at DSB skal have flere penge for at redde de nordjyske passagerer fra den dårligere service.

- Det bør kunne løses ved at leje noget materiel.

Hovedstrækningen København-Aalborg er en strækning, der giver overskud, så jeg er uforstående over for, at man ikke kan yde en god service, når der kommer penge i kassen, siger trafikordføreren.

Også trafikordfører Rasmus Prehn (K) kalder ifølge TV2/Nord situationen "uacceptabel", og både han og Henriette Kjær vil drøfte situationen med trafikministeren senere tirsdag, når ministeren alligevel skal i samråd om DSB.

DSB's administrerende direktør, Christian Roslev, erkendte mandag aften over for TV-Avisen, at man ikke kan være ændringerne bekendt over for nordjyderne.

- Men det er på grund af den materielle situation, hvor vi mangler IC4-togene. Derfor er det godt at kunne sige, at det er en midlertidig situation, siger han.

Trafikforsker Anker Lohmann-Hansen fra Aalborg Universitet siger til DR Nordjylland, at DSB vil miste masser af passagerer i Nordjylland som følge af ændringerne.

- Omstigning er noget af det, som passagerer hader mest.