Aarhus åbner op for vielser på teater og museer

Nu kan du blive viet på kulturinstitutioner som Aros, Aarhus Teater, Moesgaard Museum og Den Uendelige Bro. Det har Aarhus Kommune netop besluttet

Drømmer du også om at sige ja til din udkårne et ganske særligt sted? Det får du i hvert fald muligheden for nu.

Aarhus Kommune giver borgerne muligheden for at blive viet på en af byens mange kulturinstitutioner. Eksempelvis på Aros, Aarhus Teater, Moesgaard Museum eller Musikhuset Aarhus.

quote Nogle vil gerne være tæt på vand, det grønne og se den blå himmel, og det synes vi ikke, de skal gå glip af, for det er en særlig dag, der betyder meget for folk.

Rabih Azad-Ahmad, rådmand, Kultur og Borgerservice, Aarhus Kommune

- Vi vil gerne give borgerne den mulighed for, at de kan få nogle rammer, som betyder ekstra meget for dem at blive viet i. Nogle vil gerne være tæt på vand, det grønne og se den blå himmel, og det synes vi ikke, de skal gå glip af, for det er en særlig dag, der betyder meget for folk, siger Rabih Azad-Ahmad, der er rådmand for Kultur og Borgerservice i Aarhus Kommune

Normalt fungerer det sådan, at giftefogeder som udgangspunkt kun vier på rådhuset, og hvis man så ønsker at blive viet et andet sted, skal man lave en aftale med et byrådsmedlem. Men nu åbner Aarhus Kommune selv for de alternative muligheder.

Typisk finder vielserne på Aarhus Teater sted i buegangen, hvor man kan skue over på domkirken.
Typisk finder vielserne på Aarhus Teater sted i buegangen, hvor man kan skue over på domkirken. Foto: Aarhus Teater

Teater: Vi vil tættere på borgerne

Allerede under kulturhovedstadsåret i 2017 forsøgte kommunen sig med at gentænke vielserne. Her kunne de udkårne sige ja til hinanden i blandt andet Den Gamle By og på Den Uendelige Bro.

Men nu er endnu flere kulturinstitutioner kommet til, da kommunen har oplevet en større efterspørgsel på de lidt mere alternative vielser uden for rådhusets vægge.

- Vi prøvede at gentænke vielserne i 2017, og det viste sig, at der var en stor interesse for. Derfor har vi nu valgt, at det skal fortsætte. Vi har en fantastisk kultur og nogle kulturinstitutioner i byen, som giver gode minder og rammer for borgerne, siger Rabih Azad-Ahmad.

Datoer for vielser

Og næste gang den kommunale giftefoged stiller op uden for rådhuset, er den 21. april på Aarhus Teater.

quote Vi ønsker at åbne teatret mod byen og invitere byen ind i vores hus. Derfor bakker vi op om det nye tiltag.

Morten Daugbjerg, kommunikationschef, Aarhus Teater

- Vi synes, det er et rigtig godt initiativ, at vielserne nu kan finde sted på forskellige steder, og ikke kun i kirken og på rådhuset. Vi ønsker at åbne teatret mod byen og invitere byen ind i vores hus. Derfor bakker vi op om det nye tiltag, siger Morten Daugbjerg, der er kommunikationschef hos Aarhus Teater, og fortsætter:

- Vi vil gerne komme tættere på byen og på dens borgere. Vi er en central del af Aarhus og vil bidrage med vores faciliteter. Vi er ikke en privat virksomhed, men er offentlig støttet, og vi har derfor også en vis forpligtelse til at involvere os i byens liv, siger han.

Dado Ruvic/Reuters/Ritzau Scanpix

Ny forhåndsaftale i hus: Danmark har sikret sig retten til over 14 millioner vacciner

Unge fra Egaa Gymnasium frygter endnu en heksejagt

Præcise smittetal kommer frit frem: Unge frygter heksejagt

2-årige Anika har en alvorlig, dødelig sygdom, som ikke kan blive behandlet i Danmark. Behandlingen koster 15 millioner kroner og skal laves i Ungarn

2-årige Anika er dødeligt syg: Behandlingen koster 15 millioner kroner, nu samler kolleger ind

sex sexsygdom klamydia

Unge i Aarhus skal lære om sugardating i skolen

COVID-19 corona test forum horsens

Se tallene: Så mange nye er smittede i din kommune

Genrebillede Penge

Flere kvinder snydt: Bagmænd hæver tusindvis af kroner