Aarhus 2017 og Arla går sammen
Vil udvikle danskernes madvaner og forhold til fødevarer
Nu går Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017 og Arla sammen om at ville gentænke og udvikle danskernes madvaner og forhold til fødevarer og bæredygtighed.
Under overskriften Det Gode Bord vil Aarhus 2017 og Arla i fællesskab udvikle en række projekter med fokus på maddannelse, madvaner, madkultur og bæredygtighed.
Et af fokusområderne er at inspirere borgerne til en sundere livsstil. Derudover er målet også at uddanne kommende generationer, så unge får en øget forståelse for madens kultur og ophav, betydningen af spild og nødvendigheden af bæredygtige løsninger.
Samtidig vil Arla stille produkter til rådighed til nogle af de arrangementer og events, som Aarhus 2017 afholder.
I Aarhus 2017 ser man Arla som en stærk medspiller:
- Aftalen med Arla er et meget betydningsfuldt partnerskab for os, som vil løfte den Europæiske Kulturhovedstad. Arla er en stor international virksomhed med en stærk regional forankring. Arla er ansvarlig for mange arbejdspladser og arbejder målrettet på at skabe bæredygtig vækst og gentænke måden at udvikle fremtidens landbrug på, siger administrerende direktør for Aarhus 2017 Rebecca Matthews i en pressemeddelelse.
Hos Arla er man glade for at tage del i projektet:
- Det er en meget klar prioritet for os i Arla at være med til at sikre en sund og bæredygtig madkultur i Danmark. Samtidig er vi en virksomhed med stærke rødder i Midtjylland - igennem vores hovedkontor i Aarhus, vores kommende innovationscenter i Skejby, vores mange landmænd og vores mejerier - og vi ser os selv som en naturlig del af det fokus, som Aarhus 2017 vil sætte på fødevarer og madkultur, siger Tomas Pietrangeli, direktør for Arla.