Museum Ovartaci flytter kunst til Skejby

Museet håbet at nå ud til et endnu større publikum, når Aarhus bliver Europæisk Kulturhovedstad

2017 er året, hvor kulturen spirer. Frøet er sået i Aarhus, som snart er hele Europas kulturhovedstad, og som efterfølgende skal blomstre og sprede sig til resten af Øst- og Midtjylland. 

Det giver grobund for en række nye tiltag. Et af dem står Museum Ovartaci bag. Museet er kendt for sine værker lavet af patienter på det psykiatriske hospital i Risskov, hvor museet også har base.

Læs også Penge fra regionen giver Museum Ovartaci arbejdsro

For at udbrede kendskabet til den særlige kunst, bruger Museum Ovartaci kulturby-året til at lave ni udstillinger uden for museets normale rammer.

Folk kan komme og se noget anderledes kunst

Anna Liv Bolther, projektleder, Ovartaci Fields

Museet har i den forbindelse allieret sig med Business Park Skejby, som er en sammenslutning af virksomheder i Aarhus Nord. Her vil vil en række værker blive udstillet fra maj i år. 

- Folk kan komme og se noget anderledes kunst. Få nogle anderledes kunstoplevelser, siger Anna Liv Bolther, som er projektleder på Ovartaci Fields, der dækker over de alternative udstillinger i Skejby. 

Læs også Aarhus som 'dele-by' i 2017: Det er rigtig spændende

Håbet er, at udstillingerne kan tiltrække et helt nyt publikum. Lige fra direktører til studerende og patienter eller pårørende på det nærliggende hospital i Skejby. 

Udstillingerne vil vise et udsnit af Museum Ovartacis samling af 9.000 forskellige kunstværker. Nogle af dem bliver vist i sammenhæng med nye værker. Nogle af dem produceres direkte til begivenheden. 

Aarhus bliver officielt europæisk kulturhovedstad på lørdag.

00:43

VIDEO: Mange forskellige slags kunstværker kan opleves i de nye udstillinger. Se nogle af dem i denne video, som er filmet af Palle Hansen.  Video: Palle Hansen

Luk video