Årets første frilandskartofler er høstet på Samsø: Solgt for 1000 kroner per kilo

Kartoffelavler Frank Christensen har høstet årets første frilandskartofler på Samsø. Og Coop havde på forhånd købt 10 kilo for 10.000 kroner

Tirsdag morgen var der jackpot hos kartoffelavler Frank Christensen. Her kunne han høste årets første frilandskartofler på Samsø.

- Det ser rigtig godt ud, siger Frank Christensen, da han graver de nye Samsø-kartofler op af jorden.

Og hos Coop har man da også allerede sikret sig nogle af de nye kartofler. Dagligvaregiganten havde nemlig på forhånd købt 10 kilo for 10.000 kroner - det er en pris på 1000 kroner per kilo.

Frank Christensens far og bedstefar var også kartoffelavler ligesom ham selv. Det ligger i blodet.
Frank Christensens far og bedstefar var også kartoffelavler ligesom ham selv. Det ligger i blodet.

Det er en sport og livsstil

Frank Christensen har kartoffelavler-blod i årerne. Både hans far og bedstefar var nemlig kartoffelavlere, og derfor har Frank Christensen ligget på knæ med fingrene i jorden, lige siden han var dreng.

Men modsat forfædrene er livet som kartoffelavler ikke en levevej for Frank Christensen.

- Jeg har bare et lille stykke med kartofler her. Jeg går på arbejde til dagligt, så jeg er jo ikke afhængig af at skulle leve af det, siger han.

quote Det har altid været en sport for mig at prøve på at komme rigtig tidligt med kartoflerne. Det er simpelthen en slags livsstil.

Frank Christensen, kartoffelavler, Samsø

For dét, der driver ham, er konkurrencen om at være først, hvilket - ligesom tidligere år - også er lykkes for ham dette år.

- Det har altid været en sport for mig at prøve på at komme rigtig tidligt med kartoflerne. Det er simpelthen en slags livsstil, kan man sige, lyder det fra Frank Christensen.

Dog er der en enkelt ting, kartoffelavleren godt kunne være foruden. For at være med i konkurrencen om at komme først med kartoflerne, er det blandt andet nødvendigt at overdække kartoffelplanterne med plastik.

- Det er et kæmpe arbejde. Så jeg ville da helst være foruden, hvis hele Danmark kunne blive enige om at sløjfe plastikken. Det ville være udmærket for mig, siger Frank Christensen.

I videoen nedenfor kan du se med, da TV2 ØSTJYLLAND sendte live på Facebook fra årets første høst af frilandskartofler på Samsø.

 

kræft2

Kræftramte børnefamilier: Umenneskeligt at skulle til København

Irma Mogensen har sammen med seks andre kvinder lavet en bog om livet samt madopskrifter fra deres liv

Livskloge damer vil have unge til at forstå de gamle retter

5e131843-19aa-4363-8c5b-198f098878d2

playGuide: Sådan får du mest ud af Black Friday

'Niklas' stoffer på snap

play'Niklas' køber stoffer på Snapchat: - En halv time så har jeg det i hånden

Festugepapir2

Aflyst festuge ender i parcelhuse

20200929-160321-l_68mb.jpg

liveblogDanmark kan modtage de første vacciner om kort tid