Året der gik: Se alle de østjyske højdepunkter

2016 har været et begivenhedsrigt år i det østjyske. Få alle de store øjeblikke i vores årskavalkader

05:29

Det år, som nu snart rinder ud, har budt på mange store oplevelser, personligheder og begivenheder i Østjylland. Hvem husker ikke kone-sagen i Randers? Eller den nye hurtigfærge med det lidt særprægede navn M/F Issehoved? For ikke at glemme indvielsen af motorvejen i Silkeborg.

Rigtig meget af det, som danskerne har snakket om, diskuteret og grint af i 2016, har haft sit udspring i Østjylland. De historier har vi på TV 2 | ØSTJYLLAND på bedste vis forsøgt at fortælle og udfolde.

Læs også Sofie sang duet med Mads Langer: Det var for vildt

Moskeerne, der ikke altid overholdt dansk lov, var fra Aarhus. Her kommer også den succesfulde hækkeløber Sara Slott fra. Aarhus var også på den anden ende, da årets pokalfinale skulle spilles. Byens stolthed, AGF, fik desværre ikke held til at hjembringe trofæet.

I Silkeborg har man snakket rigtig meget om den nye motorvej, der blev indviet på fornem vis i september. Det var med en stor portion stolthed hos mange silkeborgensere, at det skete. Hvem man helt sikkert ikke er stolt af, er den udskældte frikirkepræst fra Byens Kirke. Ifølge flere tidligere kirkemedlemmer har han forgrebet sig på adskillige børn – en retssag venter i det nye år.

Randers har blandt andet diskuteret frikadeller og Christian Keller – begge emner der kunne sætte sindene i kog. Førstnævnte blev en tvunget spise i de kommunale institutioner, imens sidstnævnte blev kastet for løverne, da nyheden om, at han havde fundet sammen med en holdkammerats ekskone, kom frem.

Læs også Brutalt røveri mod guldsmed: Kender du disse mænd?

Og udover historier fra de tre byer har vi også fortalt meget mere fra hele regionen. For blot at nævne nogle få: Ny færge til Samsø, mobilhuller på Djursland, bjørneangreb på Peter fra Ulstrup, chikane af frisør i Odder, Smukfest på alle platforme, isbjørnefødsel i Skandinavisk Dyrepark og Bruce Springsteen i Horsens.

Dertil kommer også en masse sportsnyheder fra hele området. AC Horsens og Silkeborg IF rykkede op i Superligaen, BSV vandt guld i mændenes håndboldliga, Skanderborgs damer rykkede sensationelt op, AGF spillede sig i pokalfinalen, og også i mindre omtalte sportsgrene som sejlsport, orienteringsløb og skydning har østjyderne gjort sig bemærket. 

Vi har delt vores årskavalkade ind i fire videoer – for foråret, sommeren, efteråret og vinteren. Du kan se den første øverst på siden og de tre næste herunder. 

05:25

VIDEO: Årskavalkade 2/4

Luk video
05:27

VIDEO: Årskavalkade 3/4

Luk video
05:28

VIDEO: Årskavalkade 4/4

Luk video