Åbningen af Aarhus 2017: Her kan du parkere

Mange tager turen ind til Aarhus på lørdag. Vi giver dig her et overblik over, hvor du kan parkere

Foto: Aarhus 2017

Vi har hørt om det og ventet på det i lang tid, uret ved Dokk1 i Aarhus har talt ned, og nu sker det. Lørdag finder det store åbningsarrangement for Kulturhovedstad 2017 sted i Aarhus.

Der er lagt op til den helt store festdag. Festlighederne bliver skudt i gang med et optog med 4.000 medvirkende.

Det store show forventes at tiltrække mange mennesker til den østjyske by. Arrangørerne forventer, at op mod 60.000 mennesker vil være på plads langs ruten. 

Læs også Politi skærper beredskab når Aarhus trækker i festtøjet

De mange mennesker kommer til at lægge et stort pres på den aarhusianske trafik. Derfor giver vi dig her overblikket over, hvor du kan parkere lørdag.

I midtbyen er de mest centrale parkeringsmuligheder ved p-husene omkring Bruuns Galleri og Magasin. Der vil også være parkeringsmuligheder tættere ved havnen, hvor det store optog slutter. Her kan man parkere ved Filmbyen.

Du kan se flere af midtbyens parkeringsmuligheder i grafikken herunder: 

  Foto: Aarhus 2017

Lørdag vil mange af gaderne i midtbyen være lukket fra 16.00 til 23.00.

Det betyder blandt andet, at der i dette tidsrum ikke vil være adgang til og fra parkeringsfaciliteterne ved Dokk1, Salling, Scandinavian Center og Ny Banegårdsgade.

Du kan se, hvilke gader der er lukket fra 16.00 til 23.00 herunder: 

  Foto: Aarhus 2017

Gader i midtbyen bliver lukket, og det forventes, at mange tager turen til Aarhus lørdag. Derfor kan der blive rift om de centrale p-pladser.

Hvis man er villig til at stille bilen længere ude og gå ind mod midtbyen, så er der også parkeringsmuligheder lidt uden for det centrale Aarhus.

Man kan blandet andet parkere ved Aarhus Stadion, der ligger ved Stadion Allé. I den anden ende af byen er der blandt andet parkeringsmuligheder ved Universitetsparken og Kommunehospitalet.

Du kan se flere parkeringsmuligheder uden for midtbyen herunder: 

  Foto: Aarhus 2017

Åbningen af Kulturhovedstad 2017: 

Læs også Sådan kommer åbningen af Kulturhovedstad 2017 til at foregå

 

Læs også Åbningen af Aarhus 2017: Sådan kører busserne