900 elever mødte ind i Frederiksbjergs nye læringstempel

Den nye byskole i Aarhus blev i dag for første gang taget i brug

01:57

Frederiksbjerg Skole er bygget til at kunne overholde skolereformens krav om 45 minutters bevægelse hver dag.

900 elever rykkede i dag ind i den nye topmoderne Frederiksbjerg Skole, der erstatter den gamle Sct. Annagade Skole. Her blev de mødt af dansesale, motorikrum, klatrevæg i forhallen og masser af muligheder for at bevæge sig.

- Det er et sted, hvor man godt må løbe på gangene og bevæge sig, fortæller projektleder for skolen, Henrik Rudfeldt, til TV 2 | ØSTJYLLAND.

00:54

Se mere fra den nye skole i indslaget her. 

Luk video

Og det virkede i den grad til, at eleverne tog godt imod deres nye skole.

- Den er rigtig fed indrettet med alle salene og de mange aktiviteter. Det var der ikke det andet sted, siger Carl Christoffersen fra 8.klasse.

Han vil fremover blandt andet komme til at arbejde i læringsklynger for de enkelte fag i stedet for klasselokaler, og der er ingen klassiske gymnastiksale.

Læs også Grill, fodbold og ny-renoveret plads

- Vi har fravalgt at kopiere de bevægelsesmuligheder, der er her i miljøet. Vi har ingen hal eller traditionel gymnastiksal, for dem ligger der andre af i nærområdet, forklarer skoleleder på den nye skole, Jette Bjørn.

Du kan se mere fra den første dag på Frederiksbjerg Skole i indslaget øverst på siden. Her kan du også høre, om resten af Aarhus’ skole bliver lige så topmoderne i fremtiden.