Niårige Julie går til krav maga: Karate var for kedeligt

Julie Birch Morén er medlem i Aarhus Fight Academy i Aarhus, hvor man kan dyrke ti forskellige former for kampsport og selvforsvar

09:20

Niårige Julie Birch Morén dyrker kampsporten krav maga i Aarhus Fight Academy. 

Krav maga er en kampsport, hvor man lærer selvforsvar. Den er oprindeligt opfundet af det israelske forsvar, men trænes altså også hos Aarhus Fight Academy.

- Nogle gange er det hårdt, men det er også rigtig sjovt, siger Julie Birch Morén.

Interessen for kampsport og træning begyndte i hjemmet i Aarhus.

Julie Birch Morén.

- Min mor og jeg plejede at træne derhjemme, og så fik jeg lyst til også at gå til noget selvforsvar, siger Julie Birch Morén.

Først begyndte hun at dyrke karate, men:

- Det var lidt for kedeligt, siger Julie Birch Morén.

Randi Birch Morén, der er Julies mor, glæder sig over, at datteren går til selvforsvar.

- Julie synes jo, at det er fedt. Som mor synes jeg også, at det er dejligt, at hun går til sådan noget her, fordi hun får utrolig meget styrke og selvtillid. Og så lærer de nogle gode teknikker, så jeg som mor kan være lidt mere rolig, når hun skal bevæge sig ud alene, siger Randi Birch Morén.

Randi Birch Morén.

Til krav maga lærer Julie og de andre blandt andet at spotte fare.

- De starter fra bunden og lærer, hvordan man kan undgå at komme i potentielt farlige situationer, og så lærer de, at hvis de kommer i sådanne situationer, hvordan de så kan komme fri af det og komme væk, siger Randi Birch Morén.

Denne form for selvforsvar er blot en af mange former for kampsport, som de cirka 350 medlemmer i Aarhus Fight Academy kan prøve kræfter med.

- Der er ti forskellige kampsportsgrene, man kan træne her. Der er både, taiqundo, wrestling, MMA, motionsboksning og mange flere, siger Peter Rothgardt, instruktør i Aarhus Fight Academy.

Han ser det som en klar fordel, at de har samlet så mange forskellige former for kampstort ét sted.

- Vi har samlet det hele under et tag i stedet for, at man skal køre rundt i hele byen, så man kan spare med hinanden på kryds og tværs af kampssportsgrene og netværk på en helt anden måde, end hvis vi havde været i hver vores lokaler, siger Peter Rothgardt.

Peter Rothgardt er instruktør hos Aarhus Fight Academy.

Han fortæller, at medlemmerne i Aarhus Fight Academy tæller alt fra piger i Julie Birch Moréns alder til store stærke tatoverede mænd.

- Det er hele byen, der er velkommen hernede, og det er hele Aarhus, som er repræsenteret i klubben, siger Peter Rothgardt.

TV 2 ØSTJYLLANDS fredags-program, Østjylland Indefra, var fredag på besøg i Aarhus Fight Academy, og det kan du se i videoen øverst på siden. Og du kan se flere Østjylland-Indefra-programmer her.