7.d på Skæring Skole lavede bedste avis

Udover en præmie på 4.000 kroner går 7.d videre til landskonkurrencen

Glæden var stor hos 23 elever i 7.d Skæring Skole, da de forleden blev afbrudt i deres fysiktime og fik at vide, at de havde vundet årets konkurrence "Avisen i undervisningen", som de var tilmeldt gennem Ekstra Bladet.

- Det er en rigtig fed anerkendelse. Eleverne var enormt glade, og det har gjort, at jeg som dansklærer kan sige, at det her gør vi igen!, siger Signe Skov Larsen til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Avisen er lavet elektronisk med Ekstra Bladets layout, men det var ikke en betingelse for at deltage, at man lavede en avis i Ekstra Bladets normale stil. Årets emne var "spor", hvorefter eleverne på Skæring Skole så valgte at kalde deres avis for "På rette spor".

Videre til landskonkurrencen

Avisen blev skrevet og redigeret i løbet af uge 44, der var en del af årets nyhedsuger - arrangeret af organisationen bag "Avisen i Undervisningen".

- Processen har krævet både blod, sved og tårer, men sådan skal det også være i skriveprocessen. For eksempel var der nogle, der interviewede en politikommissær om indsatsen mod stoffer i Aarhus. Det handlede om, hvordan politiet følger spor og finder frem til stoffer og bagmænd. Derudover var der nogle piger, der skrev om afhængighed af sociale medier, og hvilke spor det efterlader, forklarer Signe Skov Larsen.

7.d har udover æren ved at få en førsteplads også vundet et pengebeløb på 4.000 kroner, som de selv kan bestemme, hvad skal bruges til.

Desuden går vinderen hos Ekstra Bladet videre i landskonkurrencen, hvor vinderen bliver udpeget i starten af januar. Her deltager 35 elevaviser i konkurrencen for 6.-7. årgang.

Konkurrencen "Avisen i Undervisningen" gennemføres en gang om året af organisationen Danske Medier. Konkurrencen har rødder tilbage til 1962, hvor det at skrive en avis blev en del af undervisningen.

Dado Ruvic/Reuters/Ritzau Scanpix

Ny forhåndsaftale i hus: Danmark har sikret sig retten til over 14 millioner vacciner

Unge fra Egaa Gymnasium frygter endnu en heksejagt

Præcise smittetal kommer frit frem: Unge frygter heksejagt

2-årige Anika har en alvorlig, dødelig sygdom, som ikke kan blive behandlet i Danmark. Behandlingen koster 15 millioner kroner og skal laves i Ungarn

2-årige Anika er dødeligt syg: Behandlingen koster 15 millioner kroner, nu samler kolleger ind

sex sexsygdom klamydia

Unge i Aarhus skal lære om sugardating i skolen

COVID-19 corona test forum horsens

Se tallene: Så mange nye er smittede i din kommune

Genrebillede Penge

Flere kvinder snydt: Bagmænd hæver tusindvis af kroner