73-årig turist tog på pigerne

Tyrkisk mand tilstår, at han antastede kvinder på gaden i Silkeborg - men motivet var ikke seksuelt.

En 73-årig tyrkisk turist indrømmer, at det var ham, der mandag antastede en 17-årig pige og en 25-årig kvinde på åben gade i Silkeborg. Han afviser dog, at han havde seksuelle hensigter med berøringerne, siger chefen for kriminalpolitiet i Silkeborg, kriminalinspektør Carsten Thostrup.

Politiet har sigtet den gamle mand for voldtægtsforsøg mod en 17-årig pige. Pigen har fortalt, at hun blev forulempet af manden på Slotsholmen i Silkeborg. Ifølge pigens forklaring tilbød han hende nogen penge, da han mødte hende på gaden. Da hun afviste ham og ville gå videre, greb han fat i hende og trak hende over en bro og befamlede hende på lår og mave. Det lykkedes hende dog at få vristet sig fri og slippe væk.

En 25-årig kvinde mødte kort efter manden, der tilbød hende nogle penge. Også hende greb han fat i, kyssede hende på hånden og forsøgte at røre hende i skridtet. Hun slog dog resolut fra sig, og han opgav sit forehavende.

Den tyrkiske mand, der er på et længerevarende besøg hos sine herboende sønner, har ikke selv kunnet give politiet nogen forklaring på sin opførsel, der skræmte de to kvindelige ofre.

Hans delvise indrømmelse giver politiet juridiske grublerier, da hans forklaring ikke harmonerer med det, de to piger har sagt. Politiet skal derfor de kommende dage snakke mere med de to unge kvinder, med vidner til episoderne og med den 73-årige.

Afhøringerne skal afklare, om manden skal stilles for retten og hvad han i givet fald skal tiltales for.

Dømmes den 73-årige for det, han indtil videre er sigtet for - voldtægtsforsøg og blufærdighedskrænkelse - risikerer han at blive udvist af landet og vil sandsynligvis også få forbud mod at besøge sin herboende familie igen. Eventuel domfældelse vil ske i mandens hjemland.