700.000 kr. til forskning i narkovoldtægter

Århusianske forskere vil undersøge, hvor udbredte de såkaldte narkovoldtægter er, og hvilke stoffer voldtægtsforbryderne bruger

Foto: Colourbox

Center for Voldtægtsofre og Retsmedicinsk Institut i Århus har fået i alt 700.000 kr. til at forske i narkovoldtægter

En narkovoldtægt, eller drugrape som det også kaldes, er en voldtægt, hvor gerningsmanden har bedøvet sit offer med f.eks. narkotika eller sovepiller før overgrebet.

Det er et fænomen, der er blevet meget omtalt i medierne gennem de senere år. Men på trods af opmærksomheden, er der ikke er blevet forsket særlig meget i narkovoldtægter.

Forskerne vil undersøge, hvor udbredte narkovoldtægter er, og hvordan de bliver påvist. Projektet vil også kortlægge brugen af alkohol, narkotika og lægemidler hos både gerningsmænd og voldtægtsramte samt hvilken medicin og narkotika, der bliver brugt i narkovoldtægter. Forskerne undersøger også, om det er muligt at finde spor af lægemidler og narkotika i sved, spyt eller hår.

Tryg-fonden har givet 617.000 kr til forskningsprojektet. Desuden støtter Aase og Ejner Danielsens Fond med 75.000 kr. og Aarhus Universitets Forskningsfond med 50.000 kr.