70.000 kroner for uberettiget fyring

Gik rettens vej efter afskedigelse

En Silkeborg-virksomhed skal betale knap 70.000 kroner til en tidligere ansat, der blev fyret i februar sidste år. Det har Byretten i Viborg vurderet nu vurderet.

Manden blev fyret fra sin stilling som Key Account Manager efter omkring halvandet års ansættelse. Men det viste sig, at der ikke var tilstrækkeligt grundlag til fyringen.

I november 2012 havde den østjyske virksomhed en større fyringsrunde, hvor manden gik fri. Men i februar 2013 gik den ikke længere. Manden blev afskediget med en begrundelse om, at hans salgsresultater ikke var gode nok.

Byretten i Viborg har vurderet, at virksomheden hverken gav skriftlige eller mundtlige advarsler om fyringen eller på anden måde tilkendegav, at medarbejderen ville blive fyret, hvis salgsresultaterne ikke blev forbedret mellem de to fyringsrunder. Det skriver mja.dk.

Den ansatte havde via fagforbundet Business Danmark krævet en erstatning for uberettiget fyring på 156.000 kroner. Virksomheden blev dømt til at betale 67.812 kroner. Derudover skal virksomheden også betale sagsomkostningerne på 32.240 kroner.