700 mormoner fester i Randers

Stor nordisk festival for mormoner tiltrækker folk fra hele Europa

Foto: Fra 'Festinords' Facebook-side

Randers skal for anden gang på seks år danne rammen om en skandinavisk festival for unge troende.

Navnet er 'Festinord' - Fest i nord - og er for medlemmer af Jesu Kristi Kirke af sidste dages Hellige, også kaldet mormoner.

Festivalen er ifølge Claire Nielsen fra Randers, som er med til at arrangere festivalen, et af sommerens helt store højdepunkt for de unge i alderen 18 til 30 år.

Her får de mulighed for blandt andet at høre forskellige religiøse foredrag, dyrke sport og spille musik. Festivalens popularitet har givet genlyd ikke bare i Skandinavien, men efterhånden hele Europa, og det afspejler sig også i tilslutningen, fortæller hun til tv2oj.dk:

- Der er også folk fra eksempelvis England, Frankrig og Australien. Ofte er det folk, som alligevel er på rejse i Europa eller som planlægger deres rejse, så den passer med festivalen.

De 700 gæster ankommer på mandag den 27. juli og bliver frem til fredag. Indkvarteringen foregår på Vestervangsskolen og VUC i Randers.

Gøre en forskel

Udover forskellige kulturelle aktiviteter skal de unge også vanen tro gøre nytte i det lokalsamfund, de er kommet til.

Torsdag den 30. juli er derfor dedikeret til projektet 'Hjælpende hænder', som er en underorganisation til Jesu Kristi Kirke af sidste dages Hellige.

Organisationen har tidligere bidraget med hjælpearbejde ved for eksempel naturkatastrofen i Filippinerne og med at indsamle bøger til afrikanske børn.

I Randers skal deltagerne i samarbejde med Randers Kommune i stedet hjælpe byens ældre og kommunale institutioner med forskellige vedligeholdelsesopgaver:

- De skal lave havearbejde for pensionister og male borde og bænke ved børnehaver, siger Claire Nielsen.

Tre af dagene, som de unge tilbringer i Randers, bliver afsluttet med en fest om aftenen inden for temaer som beduin, havet og galla. Der bliver hverken indtaget alkohol eller røget cigaretter ved festerne.