69 bandefolk løsladt efter Gellerup-uro - én fængslet

Politiet skred fredag ind i forbindelse med interne uroligheder i bandemiljøet i Aarhus. 69 af 70 anholdte er løsladt, mens den sidste er bag tremmer

01:47

Efter en masseanholdelse i det vestlige Aarhus fredag aften har Østjyllands Politi lørdag valgt at løslade 69 af de i alt 70 anholdte bandefolk.

- Vi har besluttet, at kun én af dem skal i grundlovsforhør. Han sigtes for besiddelse af narko, siger vagtchef Jes Frederiksen fra Østjyllands Politi.

Videoen øverst i artiklen er filmet af Local Eyes. Se flere videoer på localyes.dk

Manden, der er 27-årig og fra Beder, er lørdag blevet varetægtsfængslet i fire uger for besiddelse af narko. 

Læs også Politiet efter Gellerup-anholdelser: Klar til at gøre det igen

Afgørelsen er kæret.

Intern ballade

Fredagens uroligheder udspringer tilsyneladende af den københavnske bande Loyal To Familias ambitioner om at etablere sig i Aarhus.

De resterende 69 er blevet løsladt løbende gennem natten og morgenen. 

Jes Frederiksen, vagtchef

Politiet følger udviklingen tæt, og fem af gruppens medlemmer blev allerede fredag klokken 18.15 anholdt i bebyggelsen Bispehaven i det vestlige Aarhus.

Årsagen var forskellige former for lovovertrædelser.

- Vi ved, at de er på vej hertil, og derfor besluttede vi at udvise rettidig omhu og følge dem tæt for at undgå sammenstød med andre bander, sagde politiinspektør Brian Voss Olsen fra Østjyllands Politi fredag aften.

Knap halvanden time senere var den gal lidt længere vestpå i Gellerup. 

Læs også 70 personer anholdt efter uroligheder i Gellerup

Her måtte over 60 personer føres væk, efter at også de brød loven på en række områder. Der er hovedsageligt tale om overtrædelser af ordensbekendtgørelsen.

- De blev anholdt for forskellige forseelser, blandt andet maskering og for ikke at efterkomme politiets ordrer. Der blev fundet et større antal slagvåben og stikvåben på stedet, hvor masseanholdelsen skete, lød det fra politiet i en meddelelse natten til lørdag. 

Østjyllands Politi var fredag aften massivt til stede i Gellerup med både almindelige patruljevogne og civile politibiler.

I løbet af natten har politiet imidlertid vurderet, at beviserne kun rækker til at varetægtsfængsle en af de mange anholdte.

- De resterende 69 er blevet løsladt løbende gennem natten og morgenen, siger Jes Frederiksen.

Han understreger, at flere af mændene fortsat er sigtet, men at der altså ikke er grundlag for at kræve dem fængslet.

Læs også Efter uro: Borgmester varsler hård kurs over for bandefolk

Østjyllands Politi oplyste lørdag morgen, at man fortsat er til stede i Aarhus Vest og vil være det resten af weekenden.

Det er fortsat politiets vurdering, at beboerne trygt kan færdes i området.