67-årige Inger: Man flirter ikke i baren, som da man var ung

Flere ældre går på nettet for at finde en partner. Samtidig er flere datingsites specifikt henvendt til de ældre

01:47

Dating er populært i Danmark, og nu vil den ældre generation også være med på moden.

I de senere år er flere datingsites kun for seniorer gået i luften. Hos landets største aktør inden for internetdating, Dating.dk, er det i dag knap en fjerdedel af sitets 400.000 brugere, der er over 50 år.

Læs også Pia er single på 10. år: Sex kan du jo få alle steder

Ifølge marketingsansvarlig for Dating.dk, Thomas Røhr Kristiansen, er der tre årsager til, at de ældre er begejstrede for internetdating.

- Folk på 50 år eller derover føler sig i dag mere komfortable med internettet. Derudover er det blevet mere almindeligt at netdate, hvilket betyder, at de ældre nu også kaster sig ud i det. Sidst så påvirker den høje skilsmisserate selvfølgelig også antallet af singler over 50 år, fortæller Thomas Røhr Kristiansen til TV2 Østjylland.

67-årige Inger Boysen fra Aarhus oprettede i sommer en profil på to forskellige datingsites for ældre, da hun bestemt ikke synes, at det er let at skulle finde en at dele tilværelsen med, når man er kommet lidt op i alderen.

Læs også Flere end 100.000 mænd i Østjylland er enlige

- Så ser man en lækker mand, der står derovre på den anden side af disken, og man får øjenkontakt og tænker nøj. Men man går ikke bare over til ham og siger, er du også single. Man går jo ud fra, at de andre selvfølgelig er i et forhold. Den er svær, fortæller Inger Boysen.  

Hun blev skilt fra sin mand i 1978. Inger Boysen er klar i mælet, når det kommer til, hvad hun ikke vil have, når det drejer sig om en partner.

67-årige Inger Boysen har kastet sig ud i netdating. Hun tror ikke rigtig på det, men er også bange for, at hun bliver ensom uden en partner.

- Hvis de er til at sidde hånd i hånd i sofaen og køre en tur ud i det blå, er det en anden end mig, de skal finde, siger Inger Boysen.

Til gengæld ved hun også, hvad hun gerne vil have.

- Liv i øjnene. Jeg er ligeglad med, om han har hår, siger Inger Boysen.

Alene i Østjylland er der i dag knap 25.000 singler i alderen fra 60 til 69 år.

Øverst i artiklen kan du se hele indslaget om Inger Boysen og hendes mening om ældredating