600 personer deltog i indvielse af ny skatepark

Lørdag blev den nye skatepark i Galten indviet, og mange mennesker var mødt op for at få et glimt af skateboarding-stjernen Rune Glifbjerg, der var på besøg

00:36

Video: Anders Boll

Kickflip, ollie og andre tricks stod på menuen, da 600 personer var mødt op i Galten-Skovby lørdag, hvor byens nye skatepark skulle indvies.

Skateparken blev fra start taget i brug af en prominent herre i skateboarding-verdenen. Den danske verdensstjerne Rune Glifbjerg lagde nemlig vejen forbi den nye skatepark, med sig havde han tre unge københavnske skatere. 

Det er ikke kun skateboards, der passer godt i en skatepark, også BMX-cykler eller rulleskøjter, som vist på billedet, er oplagte til den nye park  Foto: Anders Boll

Skateparken, der har kostet cirka tre millioner kroner, er dog ikke kun for verdensstjerner, men også for helt almindelige østjyder.

- Ikke bare Galten-Skovby, men hele kommunen og store dele af Østjylland har nu fri adgang til det alle børn og unge kort og godt kalder en fed skatepark. Det fryder mig, at vi har ramt plet. Flere ældre Galten-borgere, der på forhånd var skeptiske ved placeringen, har spontant rost alt det liv og sund bevægelse, skateparken medfører, siger Kristian Skovhus på vegne af Projektforum Galten Skovby i en pressemeddelelse. 

Læs også Video: Så er der kommet lys på skateparken i Galten

Skateparken består af 283 kubikmeter beton, som er fordelt på i alt 1100 kvadratmeters skateboard-paradis i den østjyske by.

- Fem år er gået, siden de første ideer og skitser så dagens lys, men projektgruppen troede på det og holdt ud. Det er det hele værd. Vi har fået en fantastisk skatepark på Bytoften lige midt i Galten,” siger idémanden bag skateparken, Claus Hvass. 

Læs også 1900 kvm. stor skatepark på vej i Aarhus