600 flygtninge til Østjylland

Presset på asylsystemet vokser

Syriske flygtninge er i øjeblikket indkvarteret på Ajstrup Strand Camping.

Der ankommer flere og flere flygtninge til Østjylland. Senest har Dayz Søhøjlandet i Silkeborg modtaget 130 flygtninge, mens Lyngbygård Plejehjem i Norddjurs i går modtog 120 flygtninge.

Presset på det det danske asylsystem vokser, og Røde Kors arbejder derfor på højtryk med at finde egnede indkvarteringsmuligheder til de mange flygtninge.

- Udlændingestyrelsen har store vanskeligheder med at finde indkvarteringsmuligheder. Det er derfor, vi laver de her ret korte midlertidige aftaler med nogle venlige mennesker rundt omkring. Vi har ikke noget fast kapacitet, der kan rumme hele det pres, som der er på asylsystemet lige nu, siger Solveig Vestergaard, der er regionsleder for Røde Kors' asylafdeling, til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Og der er rigtig mange, der ønsker at hjælpe.

- Vi oplever, hvad det er for et fantastisk land, vi også bor i. Der er virkelig nogen private borgere rundt omkring, der er helt unikke til at lave indsamlinger af blandt andet tøj og legetøj. De har virkelig været imødekomne, siger Solveig Vestergaard, der er regionsleder for Røde Kors' asylafdeling, til TV 2 | ØSTJYLLAND.

- Der er selvfølgelig også dem, der møder opgaven med skepsis, men det er ikke dem, vi møder rundt omkring.

Her har de indtil nu taget i mod flygtninge:

Dayz Søhøjlandet (Silkeborg): 130 flygtninge

Lyngbygård Plejehjem (Norddjurs): 120 flygtninge

Ajstrup Standcamping: 80 flygtninge

Fornæs Camping (Grenaa): 70 flygtninge

Asylcenteret Robstrup (Grenaa): 90 flygtninge

Ebeltoft Asylcenter: 120 flygtninge