581 har søgt julehjælp - 122 kan få: Organisation søger hjælp

​Flere organisationer melder om øget efterspørgsel på julehjælp, og nu følger Dansk Folkehjælp Aarhus trop

Mange familier har i år tyet til en ansøgning om julehjælp for at få økonomien til at hænge sammen i gave-regnen.

Ifølge flere organisationer skyldes det regeringens såkaldte kontanthjælpsloft, der ikke har givet luft i budgettet til julegaver – og den bakker man op om i Dansk Folkehjælp Aarhus. 

Læs også Loft for kontanthjælp får ansøgning om julehjælp til at eksplodere

581 familier har henvendt sig til Dansk Folkehjælp Aarhus for at få julehjælp. Sidste år var tallet blot 341 familier.

Halvdelen af alle ansøgerne har angivet overfor Dansk Folkehjælp Aarhus, at det er kontanthjælpsloftet, der er baggrunden for deres ansøgning, og lige nu har Dansk Folkehjælp Aarhus kun penge til at hjælpe 122 familier.

Læs også Skolebørn giver deres legetøj væk til Julehjælpen

- Det ligner ikke noget, vi har set tidligere. Jeg synes, det er meget voldsomt. Vi havde regnet med, at tallet skulle stige, men ikke så meget. Vi gør hvad vi kan for at hjælpe de berørte familier til at få en god jul, men vi må nok erkende, at det ser sort ud i forhold til at kunne hjælpe alle, som har behov for det, siger formand for Dansk Folkehjælp Aarhus Carl-August Paulsen til TV 2 | ØSTJYLLAND. 

Derfor forsøger formanden nu selv at gå på gaden. Det sker på lørdag om formiddagen, hvor han vil være i følgeskab med folketingsmedlem Jens Joel (S). 

05:45

Der er stadig en god måned til jul - men allerede nu søger rekord mange familier om hjælp til at klare højtiden. Organisationer bebrejder regeringens kontanthjælpsloft - se Venstres politiske ordfører Jakob Ellemann-Jensen svare på kritikken her. 

Luk video

- Jeg håber, at vi kan samle ind, så vi kan give 20 mere julehjælp i løbet af sådan en formiddag. Ellers vil jeg blive skuffet, siger Carl-August Paulsen.

Har man selv lyst til at biddrage, kan Dansk Folkehjælp Aarhus støttes på mobilepay på telefon 42 36 26 46.