55-årig løsladt i mørkelagt sag

Én person stadig fængslet i mystisk sag

Politiets kriminalteknikere har gennemsøgt huset, hvor de anholdte angiveligt boede. Foto: 112-aarhus

Oplysningerne om den hemmeligholdte kriminalsag i Ryomgård på Djursland er stadig sparsomme.

Kemikalier, forsøg på manddrab og venstreaktivisme har været nævnt i medierne, men indtil videre vil politiet kun oplyse, at en af mændene, der fik sin anholdelse forlænget i tre døgn torsdag, nu er løsladt igen.

- Vi har klokken 11.46 løsladt den 55-årige mand som følge af den videre intensiverede efterforskning. Der er fortsat ikke yderligere oplysninger om sagen, siger politikommissær ved Østjyllands Politi Mogens Brøndum.

Se: Forsøg på manddrab?

En 33-årig mand sidder stadig varetægtsfængslet, men da sagen foregår bag dobbeltlukkede døre, er det stadig skjult for offentligheden, hvad sigtelsen lyder på.

Ifølge Randers Amtsavis er der tale om forsøg på manddrab, men det vil politiet hverken be- eller afkræfte.

Hærens eksperter i sprængstoffer har ifølge TV 2 | ØSTJYLLAND været tilkaldt til den centrale adresse i sagen i Ryomgård, hvor også kemikalieeksperter har været i aktion.

Se: Anholdt i mørkelagt sag

Anholdelsen af de to mænd skete efter "flere dages efterforskning og ransagning," hed det i en sparsom meddelelse fra politiet torsdag aften.

Ejendommen på Klemstrupvej blev herefter bevogtet natten til torsdag af politihjemmeværnet.

Angiveligt skulle 15 til 20 betjente være set arbejde på stedet, hvor de særligt har undersøgt et skur på adressen, skriver Ekstra Bladet.