55-årig er sigtet for uagtsomt manddrab i Gjern

En mand kræves varetægtsfængslet efter en alvorlig trafikulykke i Østjylland, hvor tre biler blev påkørt

Foto: Kim Haugaard - Scanpix

En 55-årig mand fra Silkeborg-området er blevet sigtet for uagtsomt manddrab og en række andre overtrædelser af straffeloven og færdselsloven efter en trafikulykke lørdag ved Gjern nær Silkeborg.

I sin bil påkørte manden tre andre biler. I den ene sad en 83-årig mand, der mistede livet. To andre personer blev såret, oplyser vagtchef Allan Riis, Midt- og Vestjyllands Politi.

Læs også 83-årig mister livet i trafikulykke nær Silkeborg

Anklagemyndigheden vil i et grundlovsforhør i Retten i Herning søndag formiddag kræve den 55-årige varetægtsfængslet.

Han er sigtet for uagtsomt manddrab, for at udsætte andres liv og førlighed for fare, samt for spirituskørsel og andre overtrædelser af færdselsloven. 

Manden menes at have kørt bil med alkohol i blodet. Han har fået taget en blodprøve, der skal fastslå den præcise promille. Et resultat af prøven foreligger endnu ikke søndag formiddag. 

Ulykken fandt sted i krydset mellem Sørkelvej og Svolstrupvej. Foto: Google Street View

Ulykken skete i Gjern ved Silkeborg lørdag kort efter klokken 14 i krydset ved Sørkelvej og Svolstrupvej.

Den 55-årige påkørte først en bil, men standsede ikke op. I stedet kørte han videre og ramte kort efter to andre biler, forklarer Allan Riis.

I den ene af disse biler sad en 83-årig mand, der var fører af bilen, og en passager. Den 83-årige mistede livet, mens hans passager fik skader, der dog ikke er livstruende. 

Læs også Efter dødsulykke til rallyløb: Fører og co-driver udskrevet

Den afdøde mand er fra Silkeborg.

I den anden bil kom føreren til skade, men heller ikke her er der tale om noget livstruende.

Ulykkesstedet blev lørdag eftermiddag undersøgt af en bilinspektør, der blandt andet skal beregne, hvor hurtigt de implicerede biler har kørt.