50.000 ekstra til landskampe

Storskærme på Jydsk Væddeløbsbane skal få 50.000 fodboldfans til at holde folkefest til kvalifikationskampene

Når det danske fodboldlandshold spiller EM-kvalifikationskampe i Århus til september og oktober, bliver det sandsynligvis ikke kun de 20.000 tilskuere på Århus Stadion, som vil støtte landsholdet.

Kræfter arbejder for at lave et fodboldarrangement for op mod 50.000 deltagere på Jydsk Væddeløbsbane få meter fra stadion, erfarer JP Århus.

Planen er, at stille to kæmpe storskærme op på væddeløbsbanen, og at spillerne vil kunne høre brølet fra de mange deltagere, som vil sætte en slags uofficiel landskampsrekord.

Det er Bruun's Galleri, Jydsk Væddeløbsbane og Århus Elite A/S, som står bag planerne, bekræfter Bo Steffensen, administrationschef for Bruun's Galleri. Han oplyser, at der også vil blive booket bands til, hvad han kalder en folkefest for fodboldfans.

- Hvor stor opbakning landsholdet vil have, afgør det selv. Vi er klar til at rykke, siger Bo Steffensen og henviser til, at hvis Danmark taber udekampen mod Sverige lørdagen før den første kamp i Århus mod Liechtenstein og er ude af EM-opløbet, kan det dæmpe interessen for arrangementet.