5.000 hyldede dronningen

Trods halvdårligt vejr strømmede folk til Marselisborg Slot

01:49

1 af 2

Dronning Margrethe trak lørdag ligeså mange fans til sin fødselsdagshyldest på Marselisborg Slot i Aarhus, som den jyske hovedstads stolthed, fodboldklubben AGF, havde til sin seneste hjemmekamp.

På trods af et køligt og overskyet vejr var mindst 5.000 undersåtter og turister troppet op for at råbe hurra på plænen foran de kongeliges sommerresidens i anledning af dronningens 71-års-dag.

Det skønnede Livgarden og Østjyllands Politi i enighed.

Vinkede løs

Tre gange trådte dronningen og prinsgemalen, Henrik, ud på det store hvide palæs balkon og vinkede løs til folkemængden på græsplanen foran - begge rustet til vejret i tunge overfrakker.

Dronningen var klædt i kongeblåt, prinsgemalen mere diskret i brunt.

Imens spillede Livgardens Musikkorps løs med blandt andet "Happy Birthday to You".

I musikpauserne råbte folk hurra. Og under den kvarter lange hyldest fik en stor skare også gang i "I dag er det dronningens fødselsdag ..."

Blandt de mange viftende dannebrogsflag sås et par enkelte australske flag som en hilsen fra kronprinsesse Marys hjemland.

Også amerikanske, spanske og vestjyske tungemål blandede sig i den forventningsfulde summen, inden regentparret viste sig kl. 12.

Tre unge kinesere

Endog Folkerepublikken Kina var repræsenteret i mængden. Det var af tre unge kinesiske studerende fra Handelshøjskolen, Aarhus Universitet, to af dem med dannebrogsflag i hånden.

Trods deres anderledes opdragelse havde de unge kinesere ikke reservationer over for den danske kongerøgelse, som de lovpriste som traditionsbevidsthed.

Den ene 25-årige med kaldenavnet Energie har for længst opgivet at lære danskerne sit svære kinesiske navn, men har selv lært så meget om Danmark:

- Det kommer fra hjertet. Folk er kommet her frivillig og uden tvang. Det er positivt, sagde han om den royale hyldest.

Se mere i lørdagens nyhedsudsendelse kl. 19.30 på TV 2 | ØSTJYLLAND.