50 fugle stjålet fra voliere

Mange fugleunger risikerer nu at dø

En fugleejer fra det vestlige Aarhus fik sig noget af et chok fredag aften, da hun kom hjem fra arbejde og så sit fuglevoliere i baghaven.

Tre transportkasser, et fuglebur og godt 50 fugle var væk fra det store bur, og tyvene var stukket af med både kanariefugle, vagtler, zebrafinker og mågefinker.

Tyveriet er anmeldt til politiet, som har orienteret dyrehandlere og andre, der skal være opmærksomme, hvis de får tilbudt at købe et større antal fugle.

- Jeg er ked af det og dybt rystet over det her. Det føles bare så krænkende, fortæller Lene Højlund Jacobsen, der har haft fuglene som en hobbyinteresse de seneste par år.

Lene Højlund Jacobsen er især bekymret over de mange fugleæg og unger, som nu er i fare uden deres forældre.

- De fleste af ungerne har ikke engang fået fjer endnu og de har meget små chancer. Fuglene lever monogamt i par og opfostrer deres egne unger, og der er ikke andre der tager over. Så de får ikke noget mad, fortæller hun til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Ejeren fortæller også, at hun flere gange er blevet opsøgt af en gruppe drenge med udenlandsk udseende omkring de 12-14 år, som har forsøgt at købe nogle af fuglene, men fået afslag. Gruppen har flere gange besøgt baghaven med de mange fugle, uden Lene Højlund Jacobsens tilladelse.