5 mio. kr. til herregårde

Center for Herregårdsforskning er sikret

Dansk Center for Herregårdsforskning, som ligger i Auning på Djursland, er sikret i de næste fem år med en økonomisk indsprøjtning fra Aage og Johhane Louis-Hansens Fond på 5 millioner kroner.

Bevillingen fra fonden betyder, at forskningscentret kan opretholde driften og fortsætte sit arbejde med at formidle forskning i de danske herregårde og deres kulturmiljøer - i hvert fald i de næste fem år.

- Med den her 5-årige bevilling er den uundværlige basis for ideudvikling og iværksættelse af nye spændende forsknings- og formidlingstiltag sikret. Bevillingen er med til at sikre arbejdsro, kontinuitet og en vedvarende forankring af centrets viden blandt de tilknyttede medarbejdere, og det betyder, at vi fortsat kan levere spændende forskning på et højt niveau til glæde for både fagfolk og et bredere publikum, siger faglig sekretær Signe Steen Boeskov. 

Samlingspunkt

Siden 2004 har Dansk Center for Herregårdsforskning været et samlingspunkt for forskning i danske herregårde og dannet ramme om en række nyskabende projekter, som har bidraget til den kulturarv, som herregårdene er en del af.

Dansk Center for Herregårdsforskning er et samarbejde mellem Gammel Estrup - Herregårdsmuseet, Aarhus Universitet og Arkitektskolen i Aarhus. Siden 2004 i er det blevet til 4 ph.d-projekter, 3 postdoc-projekter og et mindre tal projekter og undersøgelser.