3D-oplevelse på ARoS

Nyt projekt skal gøre kunsten levende

Et nyt projekt skal på sigt give gæsterne på ARoS Aarhus Kunstmuseum en ny tredimensionel oplevelse. Idéen er at udvikle en 3D-brille, så kunsten bliver levende med lyd og billeder.

- Vi vil forsøge at udnytte eksisterende teknologi til at skabe merværdi for gæsterne. Vi håber på, at brillerne kan fungere som en personlig 3D-biograf og give gæsterne mere viden om det kunstværk, som de kigger på, forklarer Thomas Fedder, administrerende direktør i Fedder+Okkels, i en pressemeddelelse.

Brillerne kan eksempelvis tage gæsterne med på en 3D-tur til den kyststrækning, der har inspireret en kunstmaler. Eller vise, hvordan 20 tons rå sten bliver til en smuk skulptur og dermed rette gæsternes opmærksomhed og kunstoplevelse mod særlige farver, former eller lys i de enkelte værker.

Den første af sin slags

For ARoS Aarhus Kunstmuseum er idéen banebrydende. Derfor har museet også sagt ja til at medvirke i projektet og fungere som testpartner. 

- Jeg kender ikke til lignende løsninger. Derfor er det relevant for os at undersøge, hvordan vi kan åbne kunsten op, skabe større kunstforståelse og samtidig udvide gæsternes oplevelse. Vi arbejder hele tiden på at gentænke og forbedre vores kommunikationsplatforme og formidlingsmetoder, siger Birgit Pedersen, der er formidlingsinspektør på ARoS Aarhus Kunstmuseum.  

Indtil videre er projektet blot på tegnebrættet, men det er planen, at der skal laves en konceptmodel, der skal testes på museet i løbet af 2014.  

Projektet støttes af Shareplay Fonden med 400.000 kroner.

Aarhus Teater

play Eksklusiv adgang: Aarhus Teater består af mere, end du tror

Camilla Tatari

playUdsatte opdager ikke kræft – nu vil Camilla knække koden

Frost frostgrader koldt is iskoldt

Varmerekorden der fik kolde fødder til sidst

stearinlys

Glemte julelys kan koste dyrt: Beboer står til bøde på op til 5.000 kroner

Adventskranse

Sådan ser østjydernes adventskranse ud

Helle Vestergaard Knudsen Nørderi

play Helle droppede pisk og gulerod: - Jeg brænder indædt for at give det videre