35 politifolk flytter fra Aarhus til Randers

Østjyllands Politi holder store flyttedag. Det betyder ekstra liv på politigårdene i både Randers og Aarhus

Politidirektør Helle Kyndesen.

1 af 2

35 politifolk flyttes fra Aarhus til Randers, mens 80 politimedarbejdere rykker ind på politigården i Aarhus i forbindelse med oprettelsen af en helt ny enhed. 

Sådan lyder overskriften på den reorganisering, som Østjyllands Politi netop har gennemført. 

Baggrunden for ændringerne er at sikre, at politiet fortsat kan leve op til nye krav og kriminalitetsformer, fortæller politidirektør Helle Kyndesen.

- Vi har fået en ny virkelighed i politiet, hvor vi både skal løse opgaver i egen kreds og assistere i andre kredse, og hvor kriminalitetsbilledet har ændret sig og er flyttet på nettet og på tværs af kreds- og landegrænser, siger hun i en pressemeddelelse og uddyber:

- Det er nye opgaver, vi skal håndtere, samtidig med, vi fortsat skal sikre tryghed og sikkerhed for borgerne i Østjylland og være et effektivt og tilgængeligt politi. Det er derfor, vi nu justerer vores organisation, siger hun.

Læs også Lang tids uro kulminerede i nat: Kvinde tæskede mand

Helt konkret betyder det, at politiområdet i Østjyllands Politi går fra at være delt op i beredskab, lokalpoliti og efterforskning til nu at være tre centre: Operativt Center, Efterforskningscenter og Borger- og forebyggelsescenter.

Hertil kommer det nye Særlig Efterforskning Vest (SEV), der er afløseren for Task Force Vest, som hidtil har haft base hos Sydøstjyllands Politi i Horsens.

Særlig Efterforskning Vest flyttede pr. 1. januar 2017 ind på hovedpolitistationen i Aarhus med cirka 80 medarbejdere. Deres primære opgave bliver at bekæmpe den særlig alvorlige og kredsoverskridende kriminalitet vest for Storebælt. Oprettelsen af Særlig Efterforskning Vest giver cirka 55 nye medarbejdere til Østjyllands Politi.

Samtidig flytter cirka 35 medarbejdere, der hidtil har haft arbejdsplads i Aarhus, til politistationen i Randers, hvor der i nogen tid har været ledig kapacitet. Der er ingen oplysninger om, hvilke politifunktioner der rykkes til Randers.

Det er ikke kun i Aarhus og Randers, at forandringens vinde blæser.

Politistationen i Grenaa flytter i løbet af foråret fra den nuværende adresse på Vestre Skovvej til den gamle toldbygning på havnen i byen.

Politistationen i Aarhus Vest bliver i City Vest, indtil Aarhus Kommunes nye administrationsbygning i Gellerup, hvor Aarhus V.-politistationen skal bo, står klar i slutningen af 2018.

De seks nærpolitistationer i Ebeltoft, Rønde, Allingåbro, Hammel, Hadsten og Odder samt landbetjenten på Samsø fortsætter som hidtil.