33-årig ville forgifte sit offer

Nu bliver sløret løftet for mørkelagt sag

02:00

Foto: 112-aarhus

1 af 2

To mænd på 33 og 55 år fra Ryomgård er sigtet i en sag, som hidtil har været omgærdet af megen mystik.

Politiet har forsøgt at holde kortene tæt ind til kroppen og alle retsmøder har indtil nu været for lukkede døre.

Helt ekstraordinært har Retten i Randers tilmed fjernet kendelsen fra retssagen, så det ikke har været muligt at få adgang til informationer om sigtelserne mod de to mænd.

I dag blev der for første gang afholdt et åbent retsmøde, hvor TV 2 | ØSTJYLLANDs reporter deltog. Her fik den 33-årige mand opretholdt sin varetægtsfængsling i fire uger. Den 55-årige er tidligere blevet løsladt, men er fortsat sigtet.

I retten kom det her til formiddag frem, at den 33-årige mand er sigtet for drabsforsøg ved at forsøge eller planlægge at dræbe en person med gift.

Se: Stor mystik i mørkelagt sag

Efter politiets ransagning af en ejendom i Ryomgård er der blevet fundet fire milliliter af den biologiske gift, Abrin. Mængden af væsken svarer til mellem to og 20 gange dødelig dosis.

Personen, som skulle være målet for giften, er ifølge oplysningerne i retten en unavngiven person i udlandet.

Den 33-årige mand har forud for anholdelsen været i kontakt med en mand i Ukraine, som muligvis er detektiv og kan være den person, som den 33-årige har købt giften igennem.

Politiet har beslaglagt mellem 30 og 40 harddiske, flere USB-nøgler og mobiltelefoner, som i øjeblikket er ved at blive gennemgået.

Den 33-årige mand nægter sig skyldig i sagen.

Se mere om den opsigtsvækkende sag i tv-indslaget øverst på siden.