32-årig chef for Godsbanen

Fra Horsens Ny Teater til aarhusiansk kunstcenter

Det bliver den nuværende direktør for Horsens Ny Teater, Kim Bisgaard, der skal stå i spidsen for kunst- og kulturproduktionscentret Godsbanen i Aarhus.

Her får Kim Bisgaard ansvaret for at skabe den overordnede profil for Godsbanen og få samarbejdet mellem stedets brugere til at fungere i det daglige.

- Det er et ønskejob, siger Kim Bisgaard i en pressemeddelelse fra Godsbanen. Han ser Godsbanen som "byens nye kulturelle dynamitfabrik, der kan være med til at sætte Aarhus på verdenskortet."
- Jeg ønsker, at stedet skal sprudle af liv og skaberlyst i et samspil mellem stedets talenter, byens øvrige kulturmiljøer, erhvervsliv og uddannelser. Og jeg håber, at Godsbanen også bliver aarhusianernes kulturelle baghave, hvor folk kommer, færdes og får oplevelser, selv om de ikke har direkte tilknytning til stedet, lyder Kim Bisgaard indgangsreplik.

Erfaring med vækstlag og ledelse
Kim Bisgaard er uddannet cand. mag. fra Aarhus Universitet med en bachelor i musikvidenskab og en overbygning i erhvervsøkonomi.

Sideløbende med studierne har den kommende godsbaneleder været aktiv på den aarhusianske kulturscene som bestyrelsesmedlem og administrativ leder i Musikforeningen Oppenheimer, som medtilrettelægger af vækstlagsfestivaler på Train og Voxhall og som initiativtager til en lang række aktiviteter i universitetets studiemiljø, oplyser Godsbanens bestyrelsesformand, Rune Kilden.

Foruden lederjobbet har Kim Bisgaard flere bestyrelsesposter, og han er aktiv i tænketanke og faglige netværk i Horsens og Aarhus. Han er desuden  repræsenteret i en række landsdækkende netværk og beklæder bl.a. posten som næstformand i Kultur Netværk Danmark. 
 
- Med Kim får Godsbanen en leder, der er rigtig godt klædt på til at tackle opgaven med at få et kultur- og iværksættermiljø til at trives og udvikle sig i velfungerende rammer, lyder det fra bestyrelsesformand Rune Kilden.

- Han har føling med både det etablerede kulturliv og vækstlaget, han er iværksætter med en utraditionel tilgang til tingene, og han er både en stærk lederskikkelse og en udpræget teamplayer. Og så er han på hjemmebane i kulturstøttestrukturerne. Han har i det hele taget den sjældne kombination af kreativ og økonomisk sans. Der er visioner og styr på tingene.