31-årig fandt sin stjålne cykel til salg på Den Blå Avis

Stjålne cykler bliver tilsyneladende solgt på Den Blå Avis. Det fandt en 31-årig mand ud af onsdag, da han fandt forgaflen til sin cykel sat til salg

På Den Blå Avis bliver der åbenbart også solgt stjålne ting. En 31-årig mand fandt i hvert fald sin stjålne cykel derinde. Foto: Asger Ladefoged - Ritzau Scanpix

En 31-årig mand fik sig onsdag noget af en overraskelse, da han kiggede rundt på onlinesiden DBA.dk - Den Blå Avis' hjemmeside for køb og salg på nettet.

Her finder han nemlig sin stjålne cykel sat til salg. Han tager kontakt til sælgeren, hvorefter han kontakter politiet, og allerede samme aften finder politiet frem til cykeltyven, som viser sig at have mere end blot den ene cykel på samvittigheden.

- Ud fra sms’erne er det relativt nemt for os at finde frem til, hvor vedkommende bor. Vi sender en patrulje på besøg, som finder cyklen, der er skilt i flere dele. I den efterfølgende razzia finder de dog også fire andre cykler, som de beslaglægger samt nogle stoffer i form af hash og amfetamin, siger Jacob Christiansen, der er kommunikationsmedarbejder hos Østjyllands Politi, til TV2 ØSTJYLLAND. 

Læs også Udspekulerede cykeltyve finder deres "ofre" i den digitale verden

44-årig sigtet for tyveri og besiddelse af euforiserende stoffer 

Personen bag de kriminelle forhold er en 44-årig mand, der bor i Viby, oplyser Østjyllands Politi. Han bliver efterfølgende sigtet for både tyveri og besiddelse af euforiserende stoffer.

- Den 31-årige får sin cykel tilbage, og så arbejder vi nu på at finde frem til ejerne af de andre cykler, samt om der er begået andre kriminelle forhold, siger Jacob Christiansen.

Det er vigtigt, at man noterer stelnummeret på cyklen, når man køber den. Hvis man ikke kan oplyse det, når man anmelder cyklen til os, så kan det være svært for os at levere den tilbage.

Jacob Christiansen, kommunikationsmedarbejder, Østjyllands Politi 

Han oplyser, at politiet oplever, at der foregår alle mulige former for snyd på nettet - ikke kun på Den Blå Avis men også andre steder, hvor man kan handle med ting. Men hvis man ligesom den 31-årige gerne vil have sin cykel tilbage, så skal man dog huske én ting.

- Det er vigtigt, at man noterer stelnummeret på cyklen, når man køber den. Hvis man ikke kan oplyse det, når man anmelder cyklen til os, så kan det være svært for os at levere den tilbage til den rette ejer, siger Jacob Christiansen.

Læs også Pas på din cykel: Det er højsæson for cykeltyverier lige nu

02:41

VIDEO: I videoen her kan du se, hvordan du gør arbejdet sværere for cykeltyven. 

Luk video