3.000 elever lærte at forholde sig kritisk til nyheder

02:05

Flere end 3.000 unge mødtes i dag, tirsdag, i Randers for at blive klogere på, hvordan man forholder sig kritisk til de nyheder, man får serveret i løbet af sin dagligdag.

- Vi bliver hver dag bombaderet med et hav af nyheder på nettet, det kunne vi godt blive lidt mere kritiske overfor, siger nyhedsvært på DR, Erkan Özden. 

Læs også Wrestling til børnene skal give færre konflikter

De unge mennesker skulle blandt andet forholde sig til overskrifter og vurdere om historier var sande eller falske.

- Man skal virkelig huske at holde øje med, hvem der laver de her nyheder, fordi man ikke skal tro på alt, hvad man ser. Det er vigtigt lige at kigge på, hvem der har lagt det ud, siger Jonas Nyhuus Madsen fra niende klasse på Norddjurs Friskole. 

Læs også Randers opretter elevråd på tværs af skoler

Hos Randers Kommune håber man, at dagen har sat gang i nogle tanker hos de mange unge mennesker, der deltog i arrangementet.

- Den seance, de har været igennem, gør, at de i hvert fald lige begynder at tænke sig om, inden de bare sluger en nyhed, der kommer ind på de sociale medier. Jeg tror det får dem til at åbne øjnene og sige, hov kan det her nu passe, siger formand for Børn- og Skoleudvalget i Randers Kommune, Anders Buhl-Christensen (V).