300-timersreglen rammer 89 familier i Århus

89 kontanthjælpsmodtagere har fået trukket i ydelsen på grund af 300-timersreglen, der trådte i kraft for seks måneder siden.

Har et ægtepar på kontanthjælp ikke haft mindst 300 timers arbejde tilsammen over de seneste to år, mister den ene ægtefælle ydelsen.

Det er essensen af den 300-timersregel, der trådte i kraft for knap seks måneder siden, og indtil videre har den haft økonomisk betydning for 89 kontanthjælpsmodtagere i Århus, oplyser beskæftigelsesrådmand Gert Bjerregaard (V) til JP Århus.

- Faktisk havde vi forventet, at tallet ville være højere, da op mod 1.200 personer var i farezonen, da ordningen blev indført. Men vi har gjort meget for at informere de pågældende om reglen, forklarer Gert Bjerregaard til avisen.

<B>Ministeren i Århus</B>
Han mødtes i går med beskæftigelsesminister Claus Hjorth Frederiksen (V), der fik en orientering om indsatsen over for de svageste grupper på arbejdsmarkedet i Århus.
Fokus her er specielt på flygtninge- og indvandrerkvinderne.

- Tallene viser, at ordningen fungerer. Og vi står netop nu med en historisk god chance for at få endnu flere af de svageste grupper på arbejdsmarkedet i gang. Derfor skal kommunerne intensivere indsatsen, og jeg et overbevist om, at vi kan få mange flere i arbejde, mente ministeren.

Han påpegede samtidig, at 300-timersreglen har været en øjenåbner og et rigtig godt signal for både kontanthjælpsmodtagere og kommuner.