3 gode råd: Nytårsdøgnet er årets mest brandfarlige

Få tre gode råd til undgå brand nytårsaften

00:29

1 af 2

Brandvæsnets personale får ikke mange minutter til at skåle i champagne og ønske kollegerne godt nyår, hvis man kigger på statistikken.

Ifølge Beredskabsstyrelsen rykker brandvæsnet nemlig ud til 16 gange så mange ildebrande som på et normalt gennemsnitsdøgn.

Allerede natten til torsdag havde brandvæsnet da også travlt i Østjylland, da der gik ild i villaer i både Skanderborg og Risskov.

Endnu et hus brændt: Fyrværkeri ventes at stå bag

Tre gode råd

Aarhus Brandvæsen råder alle til at tage et par forholdsregler nytårsaften.

- Det man skal huske, det er selvfølgelig at få container eller affaldsspande kørt ind eller låst dem af, og det samme gælder postkasser, siger Anders Jensen, der er indsatsleder hos Aarhus Brandvæsen.

Derudover er det en god ide at lukke porten til garagen, så vildfarne raketter ikke kan få fat i pap eller tørt materiale.

Pas på krudtet

Derudover har indsatslederen også et par gode råd til fyrværkeriet nytåraften, så ingen kommer tilskade.

- Overhold altid den lovlige sikkerhedsafstand, gå aldrig tilbage til en fuser og husk beskyttelselsesbriller, siger Anders Jensen.

På et normalt gennemsnitsdøgn rykker landets brandvæsner ud til 20 ildebrande, viser statistikken. I nytårsdøgnet de forgående år har brandvæsnet rykket ud til over 300 brande i bygninger og containere.