27 banker i risikozonen

Aarhus Lokalbank er blandt de danske, færøske og grønlandske banker, der ifølge Finanstilsynet driver bankdrift med forhøjet risiko.

27 danske, færøske og grønlandske banker overskrider mindst en af de fem grænseværdier, som Finanstilsynet har opstillet i den såkaldte tilsynsdiamant, der skal afsløre de banker, hvis bankdrift sker med forhøjet risiko. Det skriver dagbladet Børsen.

Syv af de 27 banker overskrider to af grænseværdierne, mens fire banker; Amagerbanken, Eik Bank, Max Bank og Aarhus Lokalbank overskrider tre af de fem grænseværdier.

Det er nyhedsbrevet Bankinfo, der i samarbejde med den uafhængige bankanalytiker Bjarne Jensen fra BJ Consult, der har testet 56 danske, færøske og grønlandske pengeinstitutter ud fra de grænseværdier, som er opstillet i tilsynsdiamanten.

Analysen tager udgangspunkt i nøgletal fra bankernes regnskaber for 2009.

- Jeg er meget overrasket over, at hele 27 banker ikke lever op til samtlige grænseværdier. Med denne målestok kan aktionærerne og offentligheden nu kigge de enkelte bankers regnskaber efter og konstatere, om banken efter Finanstilsynets vurdering drives med forhøjet risiko, siger Susanne Lindø, Bankinfos chefredaktør.

De 27 banker på listen er samtidig også stort set alle at finde i bunden af den risikovurdering af 99 banker, som dagbladet Børsens i samarbejde med analysefirmaet Niro Invest offentliggjorde i sidste uge.

/Ritzau