26-årig har kurs mod Bruxelles

Favorit til at følge Messerschmidt i EU

Den kun 26-årige randrusianer Anders Primdahl Vistisen har gode chancer for at blive valgt ind i EU-Parlamentet ved valget i morgen, søndag.

Anders Primdahl Vistisen ef nummer to på Dansk Folkepartis liste og kommer formentlig til at nyde godt af, at partiets spidskandidat, Morten Messerschmidt, klarer sig godt i meningsmålingerne.

Dermed kommer den stemmeslugende Messerschmidt til at hive kandidaterne længere ned på listen ind i EU-Parlamentet i forbindelse med søndagens valg.

Meningsmålingerne peger på, at han vil få følgeskab af to-tre partifæller, og da det er Dansk Folkepartis hovedbestyrelse, som har udpeget partiets fem øverste kandidater på stemmesedlen, er det reelt også partiets topledelse, der har besluttet, hvem der skal til Bruxelles.

På den måde undgår partiets også at komme i samme situation som ved sidste valg.

Her kom det angiveligt som en overraskelse, at Messerschmidt formåede at høste så mange stemmer, at han trak Anna Rosbach - der siden valgte at forlade partiet - med ind i parlamentet.

Se: Ung politiker på vej i EU

Nummer to på listen ved søndagens valg efter Messerschmidt er formanden for Dansk Folkepartis Ungdom, Anders Primdahl Vistisen.

26-årige Vistisen er gruppeformand for Dansk Folkeparti i Region Midtjylland og nyvalgt til byrådet i Randers Kommune, ligesom han har været opstillet til Folketinget.

Vistisen gjorde sig bemærket på Dansk Folkepartis landsmøde sidste år, da han til klapsalver og grin illustrerede befolkningstilvæksten i Egypten og andre muslimske lande ved at hælde støvende lecakugler ned i en gennemsigtig affaldssæk.

Han har også et godt kendskab til både EU og Morten Messerschmidt gennem sit arbejde som juridisk konsulent for EFD-gruppen i EU-Parlamentet, som Dansk Folkeparti er en del af.