25.000 mennesker går og løber om kap i Facebook-udfordring

Da Hanne Larsen lavede begivenheden ’60 km løb eller gang’, havde hun håbet på, at 200 ville være med. Men hele 25.000 mennesker har taget udfordringen op.

01:55

VIDEO: 25.000 deltager i en udfordring på Facebook, der gælder om at flytte sig 60 kilometer til bens i løbet af januar.

Et af de måske mest almindelige nytårsforsæt handler om at komme i form, og i år er ekstra mange kommet ud og træne.

Læs også 13-årige frivillige til VM: Vi er en del af noget stort

I hvert fald har en østjysk kvinde skabt et motionsfællesskab på Facebook med næsten 25.000 deltagere her i januar med navnet ’60 km løb eller gang’.

Vi sammenligner og følger hinanden. Det gør, at man kommer ud og går, for man skal i hvert fald ikke ligge som den sidste.

Dorte Laursen, Deltager i '60 km løb eller gang'

Og det er præcis, hvad det lyder som.

- Det er simpelthen skønt. Man kommer ud og hører fuglene synge og møder andre mennesker, siger Dorte Laursen fra Horsens, der er en af de mange deltagere.

Begivenheden har hjulpet Dorte Larsen med at komme op fra sofaen og ud for at bevæge sig de 60 kilometer.

Man skal flytte så 60 kilometer til bens i løbet af januar for at gennemføre udfordringen, og på siden endomondo.com kan man se, hvor langt deltagerne er kommet.

- Så bliver det lige pludselig spændende for en selv også at se, om man kan følge med. Hvis ikke den her begivenhed havde været på Facebook, så var jeg ikke kommer ud og gå. Så havde jeg siddet hjemme i sofaen og drukket kaffe, siger Dorte Laursen til TV2 ØSTJYLLAND.

Begivenheden fik pludselig 25.000 deltagere. Arrangøren bag havde håbet på 200.

Bag Facebook-begivenheden står Hanne Larsen fra Silkeborg, og hun blev mildt sagt noget overrasket over den store interesse.

- Jeg havde slet ikke gjort mig nogen tanker. Jeg tænkte, at hvis bare 200 var med, så ville det være fint. Så ville jeg være tilfreds. At det så greb sådan om sig, det er jo fuldstændig forrygende, siger hun til TV2 ØSTJYLLAND.

Lidt sund konkurrence

Når man kan følge hinandens fremskridt mod målet på 60 kilometer, går der hurtigt konkurrence i den. Men det er måske kun en fordel.

Jeg er kun på små 40 kilometer. Det er jo ikke så godt.

Hanne Larsen, Arrangør af Facebook-begivenheden '60 km løb eller gang'

- Vi sammenligner og følger hinanden. Det gør, at man kommer ud og går, for man skal i hvert fald ikke ligge som den sidste, siger Dorte Laursen.

Selvom det kan lyde vildt, så er skaberen af begivenheden selv en af de få, der endnu ikke har nået målet.

Hanne Larsen står bag ’60 km løb eller gang’, og hun har i sinde at arrangere noget lignende hver måned resten af året.

- Jeg er kun på små 40 kilometer. Det er jo ikke så godt, siger Hanne Larsen med et glimt i øjet.

Der er endnu et par dage tilbage af måneden, men skulle hun ikke komme i mål, er der en ny chance i februar, hvor hun har skabt endnu et motions-fællesskab på Facebook med samme formål.

Der skal rigtig mange skridt til, uanset om man går eller løber de 60 kilometer.

- Jeg synes, det er sindssygt godt, og jeg er stor fan af det. Jeg håber, det fortsætter hele året, siger Dorte Laursen.

Læs også Stormagasin lukker alle butikker: Skal nå hjem til håndboldkamp

Heldigvis har Hanne Larsen ikke tænkt sig at stoppe i februar. Hun fortæller nemlig, at hun har planer om at fortsætte med Facebook-udfordringerne året ud.