24 spritbilister på syv timer

Spritrazzia gav kæmpegevinst

I løbet af bare syv timer fangede Midt og Vestjyllands Politi hele 24 spritbilister ved Silkeborg.

Aktionen var en del af en landsdækkende indsats. De mange spritbilister blev fanget fredag i sidste uge og med i aktionen deltog såkaldte Provida-vogne.

Provida-vognene er civile politibiler, som er udstyret med skjulte videooptagere, og netop disse politibiler er fortrinlige til at videofilme især den trafikfarlige adfærd. 
 
Efter at have gennemgået de mange optagelser har politiet valgt at rejse sigtelser i 188 sager.

Det var dog ikke alle bilister, der frivilligt lod sig stoppe af ordensmagten.
 
Vicepolitikommissær og operativ leder af færdselsafdelingen ved Midt- og Vestjyllands Politi Jørgen Christensen fortæller til TV 2 | ØSTJYLLAND, at en 25-årig mand fra Silkeborg forsøgte at stikke af fra politiet, da de ville stoppe ham. Patruljen måtte derfor sætte efter den unge mand, og efter at have fanget ham, vidste det sig, at han både var fuld og i forvejen frakendt kørekortet.   
 
Ud af de 24 spritbilister der blev fanget ved Silkeborg var de seks fradømt kørekort og otte havde slet ikke erhvervet sig kørekort.
 
- Vi vidste godt, vi ville tage en del, da vi havde to kørende læger med i aktionen. De var med til at gøre arbejdsgangen meget mere effektiv, men 24 det er alt for mange, siger vicepolitikommissær og operativ leder af færdselsafdelingen ved Midt- og Vestjyllands Politi Jørgen Christensen fortæller til TV 2 | ØSTJYLLAND.