24-årig mand ønskede selv lukkede døre

Grundlovsforhøret af en 24-årig østjyde ved Retten i Holbæk kørte for dobbeltlukkede døre, og det var med den tiltaltes støtte

Foto: TV2OJ/Colourbox

Der er ikke kommet meget ud om den 24-årige østjyde, eller hvilken forbrydelse han skulle have begået, i den såkaldte Kundby-sag. Den er således blevet mørkelagt.

Det eneste, som vi ved, er, at en 15-årig pige er varetægtsfængslet frem til 9. februar i sagen, som torsdag eftermiddag også udløste en anholdelse af en østjyde.

Ved retten i Holbæk kørte grundlovsforhøret af den anholdte 24-årige mand for dobbeltlukkede døre, og samtidig er der nedlagt navneforbud i sagen.

Kundby-sagen: Fængslet østjysk mand vil på fri fod

- Vi støttede begæringen om de dobbeltlukkede døre, og det er min klient, som ønskede navneforbuddet, fortæller forsvarsadvokat Michael Alstrup Kristensen til tv2oj.dk.

Han var i samme ombæring med til at kære den varetægtsfængsling, som østjyden blev idømt.

Tog fængslingen pænt

- Helt generelt er det resultatet af, at vi ikke er enige i rettens begrundelse for varetægtsfængslingen, siger forsvareren.

Næste skridt i sagen er nu, at Landsretten skal tage stilling til, om den 24-årig østjyde fortsat skal være fængslet, eller om hans ønske om en løsladelse skal opfyldes.

Mørkelagt sag: Tidligere østjysk syrienskriger bag tremmer

- Det er lidt et praktisk spørgsmål, hvor lang tid der går, inden den beslutning tages. Det er nemlig byretten, der sender kæringen til Landsretten, og hvornår den gør det, ved jeg ikke, forklarer Michael Alstrup Kristensen.

Han fortæller desuden, at den 24-årige mand tog fængslingen pænt.