En kødfri bøf
Nu kan du få en burger med hakkebøf uden kød
En klassisk burger, men uden kød i bøffen, æg i mayoen og smør i bollen.
Det er en del af menuen på den nyåbnede café Mikuna i Aarhus.
Vegansk mad består udelukkende af vegetabilske produkter, hvilket betyder, at blandt andet mælk, æg og kød er udelukket.
Nu har to piger fra Aarhus startet byens første café med 100 procent veganske madvarer.
- Der var ikke rigtig noget tilbud til os veganere, og vi ville gerne lave en burger, der var lige så god, både hvis man har tømmermænd eller bare vil på café, fortæller Line Tscherning, der er en af de to stiftere af caféen, i Go' Aften Østjylland.
Udover burgere byder caféen også på kødfri fiskefilet og kyllingesalat. Produkterne er primært lavet af soyaprotein og andre veganske råvarer, som har gjort det muligt at skabe retter, der både ligner og smager som den ægte vare.
- Det er ikke fordi, vi ikke kan lide smagen af kød. Det er bare fordi, konsekvenserne for miljøet er så store ved at producerer animalske produkter, fortæller Sigrid Barfod, der er den anden del af duoen bag caféen.
Se hele interviewet med pigerne bag Mikuna i videoen øverst i artiklen.